Merescut homenatge a Isabel Vila i Pere Caimó

homenatge a Isabel Vila i Pere Caimó

Aquest dilluns al vespre ha tingut lloc a l'Espai Sardana de Sant Feliu de Guíxols un merescut i multitudinari homenatge a Isabel Vila i Pujol i Pere Caimó i Bascós.  A l’acte hi ha assistit l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro i el regidor de Cultura, Enric Ramionet, juntament amb els responsables polítics dels ajuntaments de la Bisbal d'Empordà, Calonge Sant Feliu i Santa Cristina d'Aro. Durant la celebració s’ha estrenat la Sardana "Pere Caimó" del mestre Antoni Mas i Bou amb la coral i la soprano palafrugellenca Indira Ferrer.

Amb aquest acte els organitzadors, encapçalats per Toni Strubell, pretenen reivindicar les figures d’ambdós personatges coincidint en el 150è aniversari del  discurs que fa fer Isabel Vila, considerada la primera dona sindicalista de Catalunya, davant una munió de tapers i altres treballadors al passeig de Sant Feliu quan Pere Caimó n'era alcalde.

“Des de l’Ajuntament de Llagostera sempre hem mostrat interès en la recuperació de la memòria de la Isabel Vila i de Pere Caimó, figures històriques que ens interessa convertir en referents actuals ” tal i com ha destacat el regidor de Cultura, Enric Ramionet.

En aquest sentit cal recordar que el proper 9 d’octubre hi ha prevista la XXII Caminada Memorial Isabel Vila, que l’any passat va ser guardonada amb el Premi Cirera d’Arboç del Consorci de les Gavarres. La caminada reivindica la gesta realitzada per Isabel Vila, i altres persones de Llagostera, que van caminar durant vuit hores per auxiliar els ferits del Foc de la Bisbal el 6 d’octubre de 1869.