Programa de seguiment i vigilància del mosquit tigre


Un any més l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dispsalut) en col·laboració amb els ajuntaments, ha intensificat el programa de seguiment i vigilància del mosquit tigre a les comarques gironines. La prevenció continua sent el millor mètode per a fer-hi front. 

Les accions de sensibilització a la població són uns elements claus en la prevenció i control del mosquit tigre, atès que un percentatge molt elevat de les poblacions del mosquit tigre prové d’àmbits domèstics i espais privats on l’actuació de l’administració és limitada. 

El Programa de seguiment i vigilància del mosquit tigre s’adapta a la situació de la COVID-19 i davant les recomanacions de minimitzar les accions presencials, fa un pas endavant difonent la informació bàsica i les mesures de prevenció entorn el mosquit tigre utilitzant les xarxes socials.

Des de l’Ajuntament de Llagostera us demanem la vostra col·laboració per tal d’evitar que el mosquit tigre criï a casa vostra. 

Per fer-ho us recomanem que seguiu aquest consells de prevenció i actuació que trobareu en aquest díptic informatiu. 

Per a més informació podeu consultar el web www.mosquitigregirona.cat i descarregar-vos l'APP Mosquito Alert.

Recomanacions a tenir en compte:

- Evitar les acumulacions d’aigua a casa buidant dos cops per setmana els recipients de l’exterior que puguin acumular aigua.

- Buidar dos cops a la setmana o tapar amb tela de mosquitera els safareigs o basses petites.

- Evitar acumulacions d’aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.

- Mantenir en condicions higièniques i sanitàries mitjançant els tractaments de l'aigua adequats les piscines plenes.

- Eliminar l’aigua dels recipients on trobem larves de mosquits. 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.