Arriba la segona edició de l’Arrela’t a Llagostera

l’Arrela’t a Llagostera

Llagostera inicia aquesta setmana la programació de la segona edició de l’Arrela’t, amb un conjunt d’activitats per reflexionar sobre el present i el futur de la pagesia i la seva vinculació́ al territori. 

"Amb l’Arrela’t  volem consolidar la festa tradicional de la pagesia, arrelar-la, omplir-la de contingut festiu i d’expressions de la nostra cultura popular. Volem, també, fer memòria per entendre qui som i d’on venim, però sobretot reflexionar sobre el present i el futur de la pagesia i la seva vinculació al territori” ” tal i com ha explicat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera, Enric Ramionet.

En aquesta segona edició la programació es centra en un aspecte molt vinculat al món agrari: el bosc, la seva gestió i els incendis forestals.  

La programació començarà aquest dijous 14 de juliol i s’allargarà fins diumenge 17.

Per dijous 14 de juliol a les 19 h, hi ha prevista la presentació del llibre “Tornar al bosc. Les feines dels bosquerols”, a càrrec de Josep Matas i Eloi Madrià i la presència dels autors.

L’endemà, 15 de juliol a les 19h, es projectarà el documental “El color de les cendres”, d'Antoni Martí al al Teatre Casino Llagosterenc i seguidament hi haurà un taula rodona amb la participació d’Antoni Martí i Gich, documentalista i cineasta; Maria Casamitjana Causa, enginyera forestal de la Secció de Boscos i Recursos Forestals a Girona de la Generalitat de Catalunya; Núria Prat, responsable de projectes de la Fundació Pau Costa, i un membre de la unitat GRAF dels Bombers de la Generalitat. 

La programació seguirà dissabte 16 de juliol al Parc de l’Estació a partir de les 17h  amb una trobada de puntaries, una demostració de Batre i fer el paller, animació i tallers familiars i un concert de cançons populars i de taverna amb el Grup Julivert. 

Finalment, diumenge 17 a les 19h, al Parc de l’Estació, es durà a terme la taula rodona “Gestió forestal socialment responsable” on hi participaran Quim Gubau, biòleg i gerent del Consorci Gavarres; Ricard Grabulosa, enginyer forestal i impulsor del projecte Carbó d’Ardenya i Gavarres; i Xavi Laporta, enginyer tècnic forestal i tècnic d’inserció de la cooperativa Foresterra.  

L’Arrela’t finalitzarà a les 21h amb un concert a de Concert Xiomara Abello.

Podeu consultar el detall de la programació aquí.