L’onada de calor s’allargarà fins divendres 17 de juny


Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya manté activada la fase d’alerta per l’onada de calor fins aquest divendres 17 de juny.

Tot i que les temperatures més altes es preveuen a les comarques de ponent, el Servei Meteorològic de Catalunya pronostica temperatures per sobre de l'habitual per l'època a la majoria de comarques de Catalunya.

Davant d'aquesta situació us recordem els consells de Protecció Civil:

Si ets a casa durant el dia, tanca les persianes de les finestres on toca el sol. A la nit, obre les finestres per refrescar i estigues a les habitacions més fresques. Com també, fes servir algun tipus de climatització. 

Cal hidratar-se molt sovint. Beu força aigua i evita beure alcohol i fer àpats copiosos.
Evita sortir al carrer en les hores de màxima insolació.

Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.

Igualment, és molt recomanable que si surts a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho facis a les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.

Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.

Si no teniu ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar almenys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic on hi hagi aire condicionat.

Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Recorda mantenir en tot moment les mesures de seguretat i higiene atesa la situació de pandèmia (distància, mans i mascareta).

Si tens una mascota, pensa en el seu benestar i sortiu a passejar en les hores més fresques, fes que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.