Protecció Civil activa l'alerta del PROCICAT per onada de calor

Protecció Civil activa l'alerta del PROCICAT per onada de calor

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat l’alerta del pla Procicat per l’arribada d’una onada de calor que afectarà especialment, entre dilluns i dimecres d'aquesta setmana. Tot i que les temperatures més altes es preveuren a les comarques de ponent, el Servei Meteorològic de Catalunya pronostica temperatures per sobre de l'habitual per l'època a la majoria de comarques de Catalunya.

Davant d'aquesta situació us recodem els consells de Protecció Civil:

Cal hidratar-se molt sovint. Beu força aigua i evita beure alcohol i fer àpats copiosos.
Evita sortir al carrer en les hores de màxima insolació.

Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.

Igualment és molt recomanable que si surts a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho facis a les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.

Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.

Si no teniu ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic on hi hagi aire condicionat.

Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Recorda mantenir en tot moment les mesures de seguretat i higiene atesa la situació de pandèmia (distància, mans i mascareta).

Si tens una mascota, pensa en el seu benestar i sortiu a passejar en les hores més fresques, fes que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.