Segona intervenció arqueològica al Castell de Montagut de Llagostera


L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Llagostera ha iniciat aquest mes de juny la segona intervenció arqueològica al Castell de Montagut. Si en la primera intervenció de l'any passat es actuar en la torre de planta circular, en aquesta ocasió s'excavarà l'habitació situada al peu de la torre.

Els objectius de la intervenció són descobrir i documentar les diferents estructures del castell per, posteriorment, dur a terme les diferents accions necessàries que portin a la consolidació i restauració del jaciment, amb especial interès a aquelles zones que requereixin una actuació urgent.

Actualment, el castell de Montagut es troba en estat d'abandó i s'hi pot apreciar una torre de planta circular, d'uns cinc metres de diàmetre i una alçada màxima de dos metres, ubicada en el punt més alt de la muntanya, i un tram de muralla espitllerada, d'una longitud d'uns 14 metres.

Les actuacions s'han encarregat a Atri Cultura i Patrimoni, empresa especialitzada en patrimoni cultural, arqueologia i història dirigida per l'arqueòleg Joan Llinàs.

En el marc de la programació de la Festa Major de Llagostera s'han organitzat dues visites guiades que han permès veure l'evolució i el treball de l'equip d'arqueòlegs.