Última sessió del Consell d’Infants Municipal

 Consell d’Infants Municipal

Ahir va tenir lloc l’última sessió del I Consell d’Infants Municipal de Llagostera. En aquesta ocasió, van poder assistir a la trobada tant els consellers/es titulars com els substituts, una vintena en total.

La reunió va començar amb una dinàmica de benvinguda. A continuació, tres consellers/es van explicar als regidors assistents (Eduard Diaz, Sílvia Fà, Pilar Aliu i Àlex Maqueda) quina ha estat la feina que han anat portant a terme en cadascuna de les sessions. Després ha tingut lloc el lliurament de Certificats de participació i cadascun dels consellers/es ha pogut expressar la seva opinió sobre el CIM. Per la seva banda, els regidors assistents han felicitat els infants per la feina feta i els han animat a continuar participant activament en les propostes del poble. La sessió va acabar amb un berenar de cloenda.

D’entre les propostes plantejades per l’equip de govern en la primera sessió, el CIM ha triat poder decidir una de les activitats de la festa major 2022. Els mateixos consellers/es han seleccionat tres activitats i les han traslladat a la resta de companys per poder fer la tria final. Aquest procediment ha culminat en la tria de l’activitat de Paintball. L’activitat es portarà a terme el dilluns, dia 6 de juny, de 10 a 13 h al Casal Parroquial i està dirigida a infants nascuts entre els anys 2008 i 2011. Cal fer inscripció prèvia a través de culturallagostera.cat.

El CIM és un òrgan de participació que dona veu als infants i els permet opinar i fer propostes sobre temes que els afecten directament. El consell està format per infants de 5è i 6è dels centres educatius de Llagostera, els quals representen els seus companys de classe exercint de consellers/es en les sessions del consell. A través de les trobades del consell, els infants han treballat qüestions com la responsabilitat comunitària, la participació democràtica, el diàleg i l’esperit crític.