Moció en suport de l'autodeterminació del poble sahrauí


El ple ordinari del mes de març ha aprovat una moció dels grups municipals de CUP-ALL AMUNT, ERC i JUNTSxLL, en suport de l'autodeterminació del poble sahrauí. La Moció s’ha aprovat per majoria absoluta amb l’abastenció del grup municipal del PSC. 

Entre els acords de la moció aprovada hi ha:

Primer.- Demanar al govern de l’Estat espanyol que rectifiqui de forma immediata el seu posicionament favorable a un pla d’autonomia del Sàhara Occidental, que és contrari als drets del poble sahrauí.

Segon.- Demanar al govern espanyol que tingui una actitud proactiva favorable a la realització del referèndum d’autodeterminació del Sàhara Occidental, tal com li correspon com a potència administradora del territori i de denúncia de les repetides violacions dels drets humans que pateix el poble sahrauí als territoris ocupats pel Marroc.

Tercer.- Instar al Parlament de Catalunya a què constitueixi l’Intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara, ja que malgrat haver estat en funcionament les darreres legislatures més d’un any després de l’inici de la XIII continua sense activar-se, per tal que Catalunya tingui una representació institucional de màxim nivell a l’hora de fer arribar el seu suport a una resolució pacífica i respectuosa amb els drets del poble sahrauí.

Quart.- Fer-ne difusió pública a través dels mitjans de comunicació d’aquesta moció”.

Podeu llegir el text íntegre de la moció des d’aquí.