El Festival Espurnes presenta a la Diputació de Girona la cinquena edició, que recuperarà el format original


Tornarà al parc de l’Estació de Llagostera els dies 6 i 7 de maig, amb concerts el divendres a la nit i activitat durant tot el dissabte, tot gratuït 

L’esdeveniment s’havia hagut de reformular i adaptar en les dues edicions anteriors a causa de la situació pandèmica 
 
El Festival Espurnes ha presentat avui la programació de la cinquena edició a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona. L’acte ha comptat amb la presència del vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira; el regidor de Promoció Econòmica de Llagostera, Eduard Díaz; a més de la responsable de La Tornada, Rocío Rodríguez, i del representant del grup Sotrac, Artur Comas, com a organitzadors.  

Enguany, el festival tornarà al parc de l’Estació de Llagostera i recuperarà el seu format d’abans de la pandèmia. Seran dos dies de festival, el 6 i 7 de maig, amb concerts el divendres a la nit i activitat durant tot el dissabte. L’esdeveniment vol ser un aparador cultural on el públic pugui passar el dia, gaudir de la millor música en un ambient familiar i descobrir noves propostes. 
 
El vicepresident segon de la Diputació, Albert Piñeira, ha incidit en la necessitat d’aquests festivals «per enriquir l’oferta cultural de la demarcació». «Es tracta d’una proposta intergeneracional, gratuïta i amb un cartell molt atractiu. Un festival eclèctic, on s’hi fomenta també la cultura local, del territori, perquè exerceix d’altaveu de propostes musicals de les comarques gironines». 
 
Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica de Llagostera, Eduard Díaz, ha remarcat que «el festival combina la promoció cultural i musical amb la promoció econòmica del municipi. Ho fa amb la valentia que suposa organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques. Estem molt contents d’acollir-lo i de donar-hi suport».  

«Tornem al Parc de l’Estació de Llagostera, on es va concebre l’Espurnes i on sempre l’hem volgut fer, i ho fem amb un cartell de qualitat i paritari», ha destacat Artur Comas, de Sotrac. I Rocío Rodríguez, de La Tornada, hi ha afegit: «Després de dos anys marcats per la pandèmia, recuperem la nostra essència, amb un festival obert i per a tots els públics». 

El cartell 

Aquesta cinquena edició disposarà d’un cartell de primer nivell i amb algunes estrenes destacades, com les de Gemma Humet, que presentarà Rere tot aquest fum per primera vegada a la demarcació; Joan Reig, que també arriba amb un nou disc sota el braç, o Anna Andreu, que acaba de publicar La mida i que també en farà l’estrena en terres gironines. 
 
El Festival també serà una oportunitat per veure grups poc habituals a Girona i propostes que estan creixent amb força. Una mostra d’això és la presència de Valira, que, després de passar per festivals tan importants com el Viña Rock o el Festival de les Arts, presentarà Supernova en territori gironí. També hi seran Guineu, que amb èxits com «Putu any» s’han convertit en un dels grups més de moda a casa nostra, i Secundària, un grup cridat a convertir-se en la revelació de la temporada.   

El tercer gran eix de l’Espurnes és l’aposta pel talent local i el divendres unirà dos dels grups gironins amb més èxit del moment: La Ludwig Band, flamants guanyadors del Premi Enderrock al millor disc de l’any, i Fetus, que reivindicaran el repertori de Jaume Arnella en clau de punk. El cantautor Alverd Oliva, que actuarà el dissabte en format duet, serà una altra de les apostes de proximitat. 
 
Una sola flama, la cançó dels cinc anys 

En l’edició d’enguany, no hi podia faltar la presència de Sotrac. El grup amfitrió del Festival actuarà dissabte a la tarda i presentarà per primera vegada en directe Una sola flama, la cançó dels cinc anys de Festival Espurnes. El treball compta amb les col·laboracions de gairebé una desena d’artistes que han passat per l’Espurnes: Cesk Freixas, Pau Alabajos, Tona Gafarot, Mireia Vives i Borja Penalba, Sergi Carbonell, Adrià Dilmé i Paula Grande. 

L’Espurnes tampoc perdrà l’activitat matinal i hi haurà concerts i activitats durant tot el dissabte al matí. Caïm Riba presentarà Llunes de Plató, el disc que li acaba de donar el Premi Enderrock al millor disc de cançó d’autor. A més, hi haurà la Colla Jove Percunautes, un projecte comunitari de percussió format a Santa Cristina d’Aro, i un taller de malabars per als més petits.