Llagostera incrementa un 6% la recollida selectiva i redueix en 200 tones anuals els residus que van a l'abocador


Llagostera ha tancat el 2021 amb un 72,1% de recollida selectiva, un 6% més que l'any passat. Es tracta d'una molt bona dada que confirma que les actuacions impulsades des de l'Àrea de Medi Ambient donen el seu fruit i s'espera poder incrementar aquest índex de cares als propers anys amb la recent incorporació, al sistema porta a porta, de les urbanitzacions de la Canyera, la Mata i Mont-rei i als veïnats de Cantallops, Creu de Serra, Ganix, Mata i Pocafarina.

Una altra dada a destacar, lligada amb l'increment de la recollida selectiva, és la reducció en un 10,34% de la fracció rebuig, un fet que ha suposat rebaixar en 200 tones els residus que acaben a l'abocador de Solius, amb el cost i l'impacte mediambiental que això suposa.

El regidor de Medi Ambient, David Parron, també atribueix el descens de tones dipositades a l'abocador gràcies a la retirada de l'Àrea d'Emergència de contenidors situada al carrer Migjorn, a l'exterior de la deixalleria Municipal.

Per fraccions, la recollida selectiva de l'orgànica, respecte l'any passat s'ha incrementat en un 7,45%, el paper en un 7,91% els envasos un 13,49% i el vidre un 11,13%. Aquestes dades inclouen tant el porta a porta, domiciliari i de comerços així com els iglús i la deixalleria municipal.

Des de l'Àrea de Medi Ambient s'han impulsat diverses iniciatives i campanyes de conscienciació encaminades a millorar la gestió i la reducció dels residus, que juntament a les bonificacions en la taxa d'escombraries i complicitat de bona part de la ciutadana han fet possible aquest resultats.

Tal com apunta el regidor de Medi Ambient, David Parron, "No aconseguiríem aquestes millores sense la col·laboració de tota la ciutadania i de l'equip tècnic i el personal de l'Àrea de Medi Ambient que ho fa possible. En aquest sentit cal seguir treballant i apostar cap al residu zero per tenir un municipi més respectuós amb el medi ambient. Al llarg d'aquest any precisament incidirem en avançar cap al residu zero amb diverses campanyes de sensibilització".