Molta feina feta i molt per fer

Grup Municipal d'ERC

L’any 2021 havia de ser l’inici de la fi de la crisi sanitària que estem vivint. Aquesta voluntat de recuperació s’ha vist complerta a mitges. Hem arribat a una “certa” normalitat que ens permet jugar amb un difícil equilibri amb dos interessos fins a cert punt contraposats: la lluita contra la pandèmia i la necessitat psicològica de recuperar la vida social i cultural.

Aquest fràgil equilibri ha mogut la nostra actuació, amb actes públics i reobertures que ens han permès tornar a una socialització imprescindible. Els exemples més paradigmàtics són la celebració de la Fira del Bolet o l’obertura de la llar d’avis, ambdues amb mesures preventives i amb una afluència de públic que demostra les ganes de tornar a la normalitat.

Hem treballat, doncs, posant com a focus principal les persones, pensant en la gent, empatitzant amb els problemes que a tots ens ha dut aquesta pandèmia. Des del Govern hem decidit no incrementar l’IBI per a aquest 2022 i mantenir una fiscalitat que vagi en consonància amb els moments difícils que estem vivint. També hem augmentat les ajudes a les activitats extraescolars i continuem treballant per ampliar el parc d’habitatges.

Amb el marge de maniobra que ens ha permès la situació sanitària hem seguit treballant per aplicar el nostre model de poble en el qual la participació ciutadana té un paper preponderant. Hem desenvolupat nous consells participatius, hem actualitzat el reglament de participació ciutadana i també hem estrenat una nova plataforma anomenada Decidim per poder fer consultes o processos participatius.

El nostre model també passa per un poble que elimini les barreres arquitectòniques, un poble còmode per als vianants. Les actuacions a la Plaça Catalunya o al Passeig han anat en aquesta línia. La nostra voluntat és avançar en la solució al problema de les voreres massa estretes que no permeten la mobilitat segura. També volem repensar el poble per facilitar, en la mesura del possible, moure’s amb bicicleta, fent itineraris segurs que donin continuïtat a actuacions com la que permet arribar a l’escola Puig de les Cadiretes en bicicleta.

Volem també un poble que pensi en les persones i per això treballem per donar resposta a les necessitats de la població. La recerca de nous espais d’aparcament que solucioni la manca de places a zones com el nucli antic o voltants, la reubicació del mercat per trobar de manera consensuada un espai millor, totes les passes que s’estan fent perquè el nou geriàtric sigui una rea- litat o l’acord amb Salut per construir un nou CAP (quan aquesta revista arribi a casa vostra el nou espai d’urgències a l’actual CAP ja serà una realitat) van en aquesta línia.

Com dèiem, queda molt per fer, i entomem amb il·lusió el repte de donar-hi resposta. La construcció d’una nova xarxa d’aigua que millori les prestacions a Selva Brava i Font Bona, les possibilitats que donen tant els cursos formatius als nostres joves com l’obertura d’un cicle formatiu pel qual estem treballant, les millores a la xarxa de sanejament o de l’enllumenat públic són algunes de les fites que ens engresquen a treballar en un mandat que ja ha passat l’equador.

Volem acabar aquest escrit demanant, un cop més, el màxim de precaució davant la situació sanitària perquè el problema no s’agreugi. Només d’aquesta manera es podrà avançar en el retorn de la desitjada normalitat.

Grup Municipal d'ERC