Prohibició de fer foc del 15 de març fins al 15 d’octubre


A partir d’aquest dimarts 15 de març fins al 15 d’octubre, no es pot encendre foc en terreny forestal.

Aquesta prohibició recollida en el Decret 64/1995 té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

No es poden llençar objectes encesos, ni abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l’inici d’un foc.

També queda totalment prohibit llançar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc. Igualment, no es podrà fer ús de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Queda exclosa de la prohibició, dintre de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d’obra amb mataguspires. Tanmateix, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural podrà concedir autoritzacions per realitzar activitats de les relacionades anteriorment.

Per obtenir aquesta autorització caldrà omplir el model de sol·licitud disponible a les oficines de l’Ajuntament i adreçar-lo a l’Ajuntament, que el trametrà al departament corresponent que donarà, si s’escau, la corresponent autorització, en la qual s’establirà el dia i l’hora en què s’haurà de realitzar la crema i les mesures que s’han d’observar per tal d’evitar el perill d’incendi.

Veure BAN