Èxit de participació en la 1a Jornada d'Educació 360 de Llagostera

Èxit de participació en la 1a Jornada d'Educació 360 de Llagostera

Aquest dissabte 19 de febrer va tenir lloc la 1a Jornada d’Educació 360 a la Sala Polivalent de la Biblioteca Julià Cutiller, on es va presentar el Pla Estratègic de Llagostera. En l’acte hi va participar Sílvia Fà, regidora d’Educació; Esther Salvachúa, coordinadora de la Xarxa Territorial Comarques Gironines Educació 360, i Mireia Malagón, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Llagostera.

En primer lloc, Esther Salvachúa va explicar què és Educació 360 i quins són els conceptes clau d’aquest moviment (equitat, connexió i participació). També va presentar dades sobre Catalunya que mostraven la situació vulnerable d’una part dels infants i joves pel que fa a l’accés a les activitats en horari no lectiu i va afirmar com n’és d’important treballar per reduir les desigualtats.

Seguidament, Mireia Malagón va exposar quin ha estat el procés participatiu que s’ha portat a terme per elaborar el Pla estratègic Educació 360 de Llagostera (2022-2025), com també va mostrar quines tres línies estratègiques s’hi han inclòs i va posar exemples d’algunes de les accions que es volen portar a terme durant el 2022. A més, els assistents van poder conèixer les experiències reals a nivell pràctic de Manlleu i Palafrugell.

A posteriori, es va visualitzar un vídeo sobre el cas de Manlleu on es mostrava el treball de detecció i la necessitat d’oferir activitats en temps de tarda de forma compartida entre centres educatius, entitats esportives, artístiques, socials i espais municipals. Un cop implicats tots els agents educatius i comptant amb l’ecosistema, es va facilitar l’accés a tots els infants i joves a extraescolars diverses dins del municipi.

Finalment, Esther Salvachúa va presentar el catàleg web d’activitats extraescolars i recursos educatius de Palafrugell, en el qual es pot fer una cerca acurada filtrant per categories per trobar les activitats i recursos educatius del municipi.

La jornada es va cloure amb un aperitiu al pati interior de la biblioteca.