II Cursa de la Dona de Llagostera 2022 amb recorregut inclusiu


L'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Llagostera organitza dins els actes commemoratius del Dia de la Dona la II Cursa de la Dona de Llagostera 2022. La cursa serà el diumenge dia 20 de març.

L'objectiu és mobilitzar un gran nombre de dones que vulguin gaudir d'aquest esdeveniment. Es tracta d'una cursa pensada perquè totes les dones es dediquin una estona a elles mateixes, a la seva salut física i mental i al seu benestar. Sobretot en aquests moments en què és tan necessari omplir el temps lliure. Així doncs, engresquem a tothom a participar-hi individualment, en família o amb les amistats.

Aquesta segona edició volem destacar que un dels recorreguts establerts serà inclusiu pensat per fer de manera segura amb vehicles rodats com handbikes, cadires de rodes, cotxets, etc. que transcórrer pel carril bici. Així, seguim amb la voluntat que aquesta sigui una cursa diversa i oberta a tothom. Per fer-ho s'ha comptat amb la col·laboració de Joan Saló Darder. Un noi esportista que es desplaça amb cadira de rodes, on s'han valorat diversos recorreguts fins trobar l'opció més segura. Així mateix s'ha tingut en compte el "Manual de bones pràctiques per a l'organització d'esdeveniments esportius inclusius", que preveu tenir en compte la participació de persones amb discapacitat física, visual intel·lectual, i/o auditiva.

I per altra banda, hi haurà la modalitat de recorregut de 5 km i 10 km que es poden fer caminant o corrent depenent de l'estat físic de cadascú. Els itineraris passen per corriols i pistes forestals de Llagostera que potser no són conegudes per la majoria de la ciutadania i d'aquesta manera es desperti la curiositat per descobrir-los i tornar-hi en altres ocasions per millorar encara més la salut física i mental.

La primera edició de la Cursa de la Dona va ser virtual. Estava pensada perquè perdurés en el temps i que els anys vinents es pogués fer de manera presencial. Finalment, en aquesta segona edició, tothom podrà gaudir de l'ambient de curses que s'han trobat a faltar aquests dos darrers anys de pandèmia.

Cal inscriure's en els següents enllaços www.curses.cat abans del dia 13 de març amb opció a escollir la talla de la samarreta. I fins al 18 de març sense opció d'escollir talla o en arribar a les 300 inscripcions.

L'entrega de dorsals es farà el dissabte 19 de març de 17:00 a 19:00 h. o el diumenge 20 de març de 8:00 a 9:30 h. al Pavelló Josep Mir. Per poder recollir-los cal presentar el resguard de la inscripció (en paper o dispositiu electrònic) i un document oficial d'identificació.

L'hora de sortida serà a les 10h al Pavelló Josep Mir i el preu és de 8€, aquest inclou la samarreta, l'avituallament i esmorzar individual de fruita. Es pot consultar el reglament de la II Cursa de la Dona de Llagostera en el següent enllaç