Tot a punt per estrenar els nous contenidors intel·ligents a Llagostera

Tot a punt per estrenar els nous contenidors intel·ligents a Llagostera

El pròxim dimecres 15 de desembre s'implantarà un nou model de contenidors intel·ligents a les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava i als veïnats Bruguera, Panedes, Gaià, Llobatera i Sant Llorenç.

Amb l'objectiu de protegir el medi ambient, reduir i millorar la gestió dels residus i combatre el canvi climàtic, Llagostera fa un pas més i incorpora tot un seguit de canvis per millorar la recollida selectiva. L'Ajuntament, a través del Consell Comarcal del Gironès, ha substituït els contenidors actuals per uns contenidors intel·ligents amb control d'accés mitjançant un dispositiu magnètic per a les fraccions d'orgànica, envasos i resta. Posteriorment, s'envoltarà els recintes de contenidors amb un tancat de fusta, també d'accés exclusiu per als veïns, de manera que només aquelles persones autoritzades hi tindran accés.

Aquests nous contenidors serviran per donar servei, únicament, als veïns de les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava i als veïnats Bruguera, Panedes, Gaià, Llobatera i Sant Llorenç, on no hi ha servei de recollida porta a porta. 

Els veïns d'aquestes zones, poden recollir el kit de dos clauers per obrir els contenidors i un imant informatiu fins demà dia 14 de desembre de les 10h a les 13h i de les 16h a les 19h a la deixalleria municipal. Per aconseguir el kit cal presentar la butlleta amb l'adreça, nom, telèfon mòbil i adreça electrònica, que han rebut en els seus domicilis. 

El regidor de Medi Ambient, David Parron ha explicat que "L'objectiu d'aquesta nova mesura és millorar la gestió de residus perquè sigui més eficient, responsable i sostenible".

Aquest sistema permetrà aplicar les bonificacions a la taxa d’escombraries per participació en la recollida selectiva, comptabilitzant les aportacions d’envasos i orgànica que fa cada habitatge;  com en la zona porta a porta.

El passat dissabte 4 de desembre va tenir lloc una jornada informativa al Teatre Casino Llagosterenc.