Com aconseguir el Certificat Covid?


A partir d'avui, divendres 3 de desembre, és necessari presentar el certificat covid, també anomenat passaport covid, per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran a Catalunya. Ja era obligatori per participar en l'oci nocturn, bars musicals, casaments i altres celebracions, però davant l'increment de casos i la detecció de la variant òmicron, el departament de Salut ha decidit implantar aquesta nova mesura. Entra en vigor una setmana més tard del previst, després que l'aplicació de la Meva Salut tingués problemes tècnics.

Expliquem a continuació com obtenir el certificat covid a La Meva Salut, com descarregar-te'l en PDF i guardar-lo al mòbil.


Pas 1: Accedeix al portal http://vacunacovidsalut.cat o escaneja aquest codi QR amb la càmera del teu telèfon mòbil i prem "Descarrega el certificat COVID UE" per tenir-lo sempre a mà.
Pas 2: Un cop dins, introdueix el CIP, així com els últims 5 dígits del codi de barres de la targeta sanitària, la data de naixement, el telèfon mòbil (a través del qual rebràs un SMS per validar-lo), el nom i cognoms i el codi postal. Finalment, prem "Acceptar".
Pas 3. A continuació, introdueix el codi rebut per SMS i prem "Acceptar".
Pas 4. Finalment, et pots descarregar un dels tres tipus de certificat: si estàs vacunat o vacunada contra la COVID-19, amb una prova diagnòstica negativa i finalment, si has passat la COVID-19 en els últims 6 mesos.


Un cop finalitzada la descàrrega, es podrà consultar el teu certificat a l'app Gestor de fitxers del mòbil Android o bé a l'app Arxius si és un iPhone.

Les persones que no puguin aconseguir-lo per l'aplicació, caldrà que es posin en contacte amb el seu CAP de referència.

Quan es vulgui accedir a algun local i demanin el certificat, només cal ensenyar el codi QR del document. Un cop passat el codi, l'aplicació emetrà un semàfor ver  amb el nom i la data de naixement, que caldrà comprovar amb el DNI.

Si necessiteu ajuda us podeu dirigir a la Biblioteca Julià Cutiller, en el seu horari habitual.