Crònica del Ple extraordinari del 24 de novembre


El Ple extraordinari es va celebrar aquest dimecres 24 de novembre de manera presencial a la sala de plens de l’Ajuntament de Llagostera.

Abans de començar l'alcalde va donar la benvinguda al nou secretari de l'Ajuntament, com també va excusar l'assistència del regidor Àlex Maqueda del PSC.

Es va aprovar l'acta de la sessió anterior i la del ple extraordinari del 3 de novembre.

Es va aprovar per unanimitat l'annex 5, sobre el control d'estupefaents, del conveni marc amb el Servei Català de Trànsit.

També es va aprovar per unanimitat el conveni amb Dipsalut per a la cessió d'ús de desfibril·ladors.

Es va aprovar per unanimitat la pròrroga del conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per a la cessió d’un habitatge del carrer del Roser i l'addenda per a un habitatge del carrer Lacustària. En aquest punt, el regidor d’habitatge, Enric Ramionet, va exposar que lamentablement s’espera que durant l’any vinent s’executin els desnonaments que durant aquests dos anys i en el context de la pandèmia, s’han ajornat, i cal estar preparats per no deixar ningú al carrer.

A continuació, es va aprovar per unanimitat el conveni entre l'Ajuntament de Llagostera i l'Associació Astro Girona, per a la cessió d'ús privatiu d'un espai per a l'observatori astronòmic.

Després de posar-se a debat la moció del grup municipal de Junts per Llagostera, a favor de l'adhesió a la declaració de Sabadell sobre la qualitat de l'aire es va aprovar per unanimitat.

La regidora Anna Viñas va recordar que el dia 25 de novembre és el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i va animar a tothom a participar als actes organitzats. També va explicar que actualment s’està treballant en la fase de diagnosi per a la redacció del Pla Local d'Igualtat. Hi ha previstes activitats i tallers participatius que properament es donaran a conèixer ben aviat.

Seguidament, el regidor David Parron va informar de la bona acollida que va tenir el taller de caixes niu organitzat conjuntament per l'àrea de Medi Ambient de Llagostera, el Consorci de les Gavarres i el Grup Natura Sterna. Hi van participar un total de 14 famílies. També va explicar que amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus s'ha organitzat la xerrada Estil de Vida Residu Zero i un taller de Furoshiki.

Finalment, va apuntar també que el proper 15 de desembre es procedirà al canvi de contenidors als veïnats de Bruguera, Gaià, Llobatera, Panedes i Sant Llorenç. S'espera millorar el servei i incrementar el % de reciclatge. El canvi també es farà a les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava per uns contenidors amb tancament magnètic i posterior tancament del recinte amb una tanca de fusta. Tot plegat s’emmarca dins les millores del servei de recollida conveniat amb el Consell Comarcal del Gironès.

El regidor d’habitatge, Enric Ramionet va comentar que actualment 20 famílies de Llagostera, amb contracte de lloguer i pagament al dia, es troben amenaçades de ser desnonades per l'execució que la Sareb ha fet a la constructora i a la immobiliària amb la qual tenien els contractes. L’oficina d’Habitatgde de Llagostera s'ha posat al servei d'aquestes famílies per garantir els seus drets, procurar que es respectin els contractes i evitar que s’executi cap desnonament.

Pel que fa als temes de cultura, el regidor va comentar el bon nombre d’inscrits als cursos anuals i tallers que s’ofereixen des de l’Escola de Belles d’Arts Pere Mayol així com de l’èxit del llibre i l'exposició de Lourdes Ral “Tintes vegetals”. Va afegir que s’està tancant la programació pel primer semestre del 2022 i que properament hi ha prevista l’exposició dels quadres adquirits per l’Ajuntament d’Emili Vilà i la presentació de l’àlbum de cromos sobre el patrimoni cultural de Llagostera.

La regidora Glòria Malagon va informar que s'ha iniciat la poda dels arbres i que la màquina de neteja fa un mes que està al taller espatllada per manca de subministrament d'una peça. De moment la neteja viària es fa amb la màquina petita.

Pel que fa als temes de Salut, la regidora Glòria Malagon va expliar que el ritme de vacunacions de la grip va molt bé i que es subministra al mateix temps la tercera dosis covid-19 als majors de 70 anys.

La regidora de joventut, Sílvia Fa, va explicar que aquesta setmana ha finalitzat la redacció del protocol d’abordatge de les violències i lgtbifòbiques als espais públics d’oci. Aquests dies s’està fent formació als tècnics municipals, a la policia de Llagostera i a les entitats. Va comentar també que s’han fet les sessions inicials de sensibilització a les escoles de primària per explicar als infants en què consisteix el Consell d’Infants. Aquest es reunirà al llarg del curs. S’hi treballaran temes diversos que els portaran a la presa de decisions sobre qüestions que els afecten directament com a infants. Servirà per fomentar la participació i la representació democràtica.

Sílvia Fa va continuar apuntant que el Consell Escolar Municipal ha donat recolzament a la proposta de l’IES d’impartir el cicle formatiu de grau mitjà d’atenció a persones amb dependència a Llagostera. I, pel que fa esports, puntualitza que si l’evolució de la pandèmia ho permet, aquest Nadal es faran les activitats habituals com la Cursa de Sant Esteve que organitza el Club Bàsquet Llagostera, el torneig de futbol sala que organitza el CF Base Llagostera i el Mobiat.

A posteriori, el regidor Eduard Diaz va comentar que s'ha reunit el Consell de Promoció Econòmica on entre d'altres temes s'ha presentat la campanya de Nadal. L'Ajuntament destinarà 10.000 € en targetes regal per gastar en comerços locals. Properament es donaran a conèixer els detalls.

També va recordar que el dia 25 de novembre s’obrien les inscripcions per participar al 1er Torneig FIFA previst pel proper 4 de desembre.

Per anar acabant, va informar que mes de novembre s'ha estrenat la plataforma Decidim per realitzar la votació de la imatge que identificarà l'Àrea de Participació. Els resultats es donaran a conèixer properament.

L'alcalde, Antoni Navarro, va exposar que el passat 11 de novembre es va reunir amb el Director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Adam Manyé, per treballar la possibilitat d'oferir un cicle formatiu de grau mitjà d'Atenció a persones en situació de dependència. Com també de la reunió amb la directora dels Serveis Territorials de la Presidència, Maria Josep Porta, per tractar diversos temes d’interès local, entre ells: PUOSC habitatge geriàtric altres línies de col·laboració.

Finalment l'alcalde, Antoni Navarro, va informar que la Fundació “la Caixa” ha fet una donació de 6.000 € a la Residència Josep Baulida. Els diners es destinaran a la compra de dos llits elèctrics i una grua.