Llagostera demana poder oferir un cicle formatiu de grau mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència


La petició s'ha fet a proposta de l'Institut del municipi amb el suport de l'Ajuntament

Dijous passat Adam Manyé, director dels Serveis territorials d’Educació a Girona, es va reunir a la sala de Plens de l’Ajuntament amb Toni Navarro, alcalde de Llagostera; Susana Lara, directora de l’Institut de Llagostera; Laia Nadal, cap d’Estudis de l’Institut de Llagostera, i Mireia Malagón, tècnica d’Educació de l’Ajuntament.

La trobada tenia l’objectiu de presentar i defensar el projecte que l'equip directiu de l'Institut de Llagostera ha fet arribar al Departament d'Educació per demanar que el curs vinent es faci el cicle formatiu de grau mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència a l’Institut de Llagostera.

En cursos anteriors ja s’havia sol·licitat poder impartir un cicle formatiu de grau mitjà a l’institut de  Llagostera. L’equip directiu actual ha volgut reprendre aquest objectiu perquè considera bàsic que hi hagi aquesta oferta educativa al municipi adreçada a aquells alumnes que volen fer cicles formatius. Quan van plantejar la proposta a l’Ajuntament, de seguida van rebre el seu suport. S’ha considerat que és oportú sol·licitar el cicle formatiu de grau mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència perquè tant a Llagostera com en les poblacions properes hi ha mancança de personal format en aquest àmbit. Aquest perfil garanteix que els alumnes puguin fer les pràctiques al municipi i en un futur inserir-se laboralment sense dificultats. Per altra banda, obriria les portes a tenir un cicle formatiu de grau superior de la mateixa família més endavant, com ara el d’Educació infantil, Integració social, Animació sociocultural i turística, etc.

Els Serveis territorials de Girona valoraran la petició juntament amb totes les de la resta de centres.