L’Ajuntament de Llagostera aprova el nou reglament de participació ciutadana


Substituirà el reglament del 2006, que havia quedat obsolet

S’ha aprovat per unanimitat i quedarà en exposició pública durant el termini d’un mes

L’Ajuntament de Llagostera ha aprovat, inicialment i per unanimitat, el nou reglament de participació ciutadana que pretén ordenar i estimular la intervenció dels ciutadans en la presa de decisions públiques. El reglament incorpora també els instruments i mecanismes de participació ciutadana i contempla la creació de diversos consells sectorials i territorials.

El nou reglament de Participació Ciutadana actualitza, i de fet substitueix, l’actual reglament vigent que data del 2006 i que ha quedat desfasat i obsolet a la realitat actual del municipi i de la societat en general. 

El regidor de Participació Ciutadana, Eduard Diaz, ha explicat que amb l’aprovació del nou reglament “pretenem fer un pas més per dinamitzar la participació entre els veïns i veïnes del municipi amb la voluntat de facilitar el dret de la ciutadania d’intervenir, de forma individual o col·lectiva, en la definició i l’aplicació de les polítiques públiques municipals”. 

En aquest sentit, Diaz ha explicat també que “el reglament vol ser una guia i eina de treball per vehicular tots els processos de participació ciutadana i sobretot impulsar-ne la posada en pràctica entre tots els sectors de la població”.

Per donar-lo a conèixer, un cop s’hagi aprovat definitivament, hi ha previst editar un tríptic informatiu que es farà arribar al conjunt de la població. 

Paral·lelament a l’aprovació del reglament, l’Ajuntament de Llagostera iniciarà al setembre un procés de participació per escollir la imatge gràfica de l’Àrea de Participació Ciutadana. Aquest procés es vehicularà amb la plataforma Decidim que ofereix la Diputació de Girona i a la qual l’Ajuntament de Llagostera s’hi ha adherit recentment. 

Podeu consultar el reglament que se sotmetrà a exposició pública des d’aquí.