Consells d’autoprotecció per afrontar l’onada de calor


Entre avui, dijous 22, i demà, divendres 23, es preveuen temperatures molt elevades a causa de l’onada de calor que estem vivint aquests dies. Segons la previsió meteorològica, diversos punts de Catalunya poden arribar a assolir els 40 graus. Així mateix, des de Protecció Civil de la Generalitat s’ha activat el Pla Alfa 3, ja que el risc d’incendi forestal és molt elevat.

A Llagostera, els agents rurals han tancat els accessos a la zona del Massís de Les Gavarres i el Massís de Cadiretes. Extremeu les precaucions i eviteu les activitats de risc que puguin provocar incendis.

Consells davant l’onada de calor
Sigueu previsors i beveu molta aigua. És molt important hidratar-se bé. Feu menjars lleugers i eviteu els menjars molt calents.

A casa, controleu la temperatura i intenteu refrescar-la al màxim. Recorreu a algun tipus de climatització sempre que pugueu i estigueu-vos a les habitacions més fresques.

Al carrer, eviteu sortir a les hores de més calor i eviteu practicar activitats físiques intenses. Procureu caminar per l’ombra i porteu gorra o barret per evitar el sol directe. 

Podeu consultar tots els consells en el següent enllaç.

Podeu consultar la predicció meteorològica de Llagostera en el següent enllaç.