Noves mesures per frenar l’expansió de la pandèmia


El Govern de la Generalitat va anunciar aquest dilluns noves mesures de prevenció i seguretat per contenir l’augment de casos de COVID-19 a Catalunya que han entrat en vigor avui. Aquestes noves restriccions posen el focus en el sector de l’oci nocturn, les trobades socials i els horaris de les activitats. 

La principal mesura és l’obligatorietat de tancar tota activitat a les 00.30 h. La limitació del nombre de persones passa a ser de 10 en tots els àmbits, tant públic com privat i en interior i exteriors. Pel que fa als esdeveniments culturals, el públic haurà d'estar assegut i s’haurà de guardar una distància de mínim 2,5 metres. A més, tampoc es pot menjar ni beure en grup a la via pública.

Així mateix, segueix vigent la recomanació de posar-se la mascareta malgrat no sigui d’ús obligatori, portar una bona higiene de mans, respectar la distància interpersonal de seguretat i evitar la interacció social en llocs tancats o sense ventilació.

Les noves mesures COVID-19 tenen una vigència d'una setmana, s’aplicaran fins al 23 de juliol. Les podeu consultar en el següent enllaç.