Noves mesures COVID-19 davant el recent increment de casos

Noves mesures COVID-19 davant el recent increment de casos

Avui entren en vigor noves mesures per a la contenció de la COVID-19. Davant de l’augment descontrolat de casos dels últims dies, el Govern de la Generalitat ha decidit fer un pas enrere en la flexibilització i endurir les mesures de prevenció i seguretat per tractar de contenir aquest creixement. 

La principal novetat de les noves restriccions afecten el sector de l’oci nocturn i espectacles amb activitat musical i ball. Des d’aquesta mitjanit s’han tancat els locals de l’oci nocturn, amb excepció d’aquells locals que tenen espais exteriors, com les terrasses.

Pel que fa a la restauració, la capacitat a l’exterior pot ser del 100% i a l’interior del 50%. Hi ha un màxim de 6 persones per taula a interior, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. Hi ha d’haver 2 metres de separació entre comensals de taules diferents a l’interior, 1,5 en cas d’exterior i terrasses.

Podeu consultar el conjunt de les noves mesures en el següent enllaç.

Les autoritats competents recomanen seguir fent servir la mascareta, malgrat que no sigui d’ús obligatori a l’aire lliure. Així mateix, també es demana evitar els espais tancats i els que no poden oferir ventilació.  

Les noves mesures COVID-19 tenen una vigència de dues setmanes, de manera que per ara s'aplicaran fins al 23 de juliol.