Inici de les obres de recuperació de les restes del castell de Montagut

Obres de recuperació de les restes del castell de Montagut

Avui han començat les obres d’excavacions arqueològiques al Castell de Montagut de Llagostera, un monument històric del nostre municipi que va patir el setembre passat un esllavissament parcial d’un dels murs adossats a la torre i diversos despreniments del terreny que poden posar en risc en un futur altres vestigis de la fortalesa. 

Els objectius de la intervenció són descobrir i documentar les diferents estructures del castell per, posteriorment, dur a terme les diferents accions necessàries que portin a la consolidació i restauració del jaciment, amb especial interès a aquelles zones que requereixin una actuació urgent.  

Actualment, el castell de Montagut es troba en estat d’abandó i s’hi pot apreciar una torre de planta circular, d’uns cinc metres de diàmetres i una alçada màxima de dos metres, ubicada en el punt més alt de la muntanya, i un tram de muralla espitllerada, d’una longitud de nou metres i una alçada màxima de quatre metres i mig. 

Les actuacions s’executaran per un equip expert format per un arqueòleg i dos auxiliars d’arqueologia i està previst que s’allarguin fins a principis de juny.