Crida per evitar llençar tovalloletes humides al vàter

Crida per evitar llençar tovalloletes humides al vàter

L’Ajuntament de Llagostera i Aqualia, empresa que gestiona el subministrament d’aigua al municipi, fan una crida als veïns i veïnes per reduir l’abocament de les tovalloletes d’un sol ús, compreses, gases i draps llançats al vàter. La presència d’aquests residus comporten un greu problema per a la xarxa de clavegueram de Llagostera, ja que no es descomponen i provoquen avaries a causa d'embussos, bloquejos o trencaments interns.

Aquest tipus de productes (tovalloletes d’un sol ús, compreses, gases, draps, preservatius, bastonets per a les orelles o olis de cuina) no contenen la cel·lulosa del paper higiènic i, per tant, no es descomponen amb l’aigua. Contràriament, tenen un efecte molt perjudicial: escalfen els equips de bombament que han d'impulsar l'aigua residual a la planta depuradora i causen retencions de les xarxes i males olors.

Tant l’Ajuntament com Aqualia recorden que el vàter no és una paperera i demanen la col·laboració de la ciutadania per evitar nombroses avaries i embussos en les instal·lacions de clavegueram. Així mateix, també aprofiten per demanar un ús responsable i racional de l’aigua potable.