L’Ajuntament aprova per unanimitat una moció de rebuig de la MAT a la Selva


El Ple de Llagostera va aprovar per unanimitat una moció presentada per l’equip de govern de rebuig al ramal previst de 400kV de la MAT a la Selva. El consistori llagosterenc vol mostrar la disconformitat amb el projecte de la MAT entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes, posant en dubte la necessitat actual de la línia i posant sobre la taula les possibles diverses alternatives més verdes i sostenibles, tal i com ha defensat el regidor de Medi Ambient, David Parron. 

El projecte del ramal de la MAT a la Selva ja ha estat qüestionat en diversos sectors de la política estatal i municipal. Al 2016 es va aprovar al Congrés dels Diputats una Proposició No de Llei sobre la derogació del projecte en pro d’una alternativa sostenible. El 2019 també es va aprovar en el ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Diputació de Girona es va adherir el juliol del 2020 a la Plataforma No a la MAT, associació que agrupa una gran quantitat d’ajuntaments i associacions. 

Així, doncs, l’Ajuntament de Llagostera se suma al rebuig social i polític existent al projecte de la MAT a la Selva i reclama que es proposin models de xarxes elèctriques ajustades i dimensionades a les necessitats reals del territori que avancin cap a un nou model de transició energètica. El regidor de Medi Ambient, David Parron, va recordar “que les comarques gironines han estat històricament castigades pel pas de grans infraestructures”. 

Més informació sobre el projecte de la MAT a la Selva a la pàgina web de la Plataforma NO a la MAT.

Podeu consultar el text íntegre de la moció des d'aquí.