Llagostera no cobrarà la taxa de terrasses als bars del municipi durant el 2021

Taxa de terrasses de bars

La mesura té un impacte d’uns 13.000 € i se suma a les dues línies d’ajudes impulsades per l’Ajuntament destinades als negocis afectats per la crisi de la Covid-19 en les quals s’hi ha destinat 50.000 €

L’Ajuntament de Llagostera no cobrarà la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires als bars del municipi durant el 2021. Ahir el ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat la proposta de modificació de l’ordenança que regula aquest aspecte. La mesura s’ha concretat a proposta de l'equip de govern en el marc de les reunions dutes a terme de manera participativa amb el Consell de Promoció Econòmica i el gremi de bars. El regidor de Promoció Econòmica, Eduard Díaz, ha destacat que “la mesura va encaminada a minimitzar els efectes ocasionats per les restriccions del sector en els bars i suposarà deixar de percebre un total aproximat d’uns 13.000 € per a les arques municipals”. Díaz ha recordat, també, que l’acord s’ha pres en el marc de les diverses reunions del Consell de Promoció Econòmica amb la participació dels diversos agents econòmics locals i que se suma a les dues línies d’ajudes per minimitzar els efectes de la COVID-19 en els negocis locals. 

Així, doncs, amb la modificació de l’ordenança se suspèn de forma temporal per al 2021 l’aplicació de la quota tributària que es preveu en l’article 6 de l’esmentada normativa. 

Així mateix, en el transcurs del ple celebrat ahir al vespre, també es va aprovar inicialment i per unanimitat, la nova ordenança reguladora de la instal·lació de terrasses a la via pública. Amb l'aprovació d'aquesta ordenança es pretén actualitzar i adaptar-se a la normativa vigent per així garantir l'equilibri entre l'ús ciutadà de l'espai públic i l'activitat comercial. La nova normativa ha estat consensuada amb tots els agents implicats i recull les aportacions fetes pels diversos grups municipals, un fet que van agrair tots els grups de l’oposició.