Una oposició per construir una Llagostera millor


Llagostera ha estat colpejada per una pandèmia mundial, un virus ha entrat a casa nostre: el coronavirus.

Un any excepcional, que recordarem al llarg de molts i no oblidarem la gran majoria.

Un any en el qual, malauradament, hem hagut d’acomiadar veïns i veïnes del nostre poble, que han perdut la vida per aquest maleït virus. I volem donar tot el nostre suport a les famílies.

Una pandèmia que ha marcat un abans i un després en la societat, en el sistema sanitari, en l’economia i que ha marcat encara més diferència en l’escletxa social.

I és aquí on els polítics tenim l’obligació i el deure de treballar perquè les persones puguin viure en dignitat, de vetllar pels més desfavorits socialment, per la sanitat pública de qualitat, per a la gent gran, per als infants, per als treballadors i autònoms, per a l’esport i la cultura.

Tota Llagostera avançarem i ho aconseguirem junts, i des de l’ajuntament hem d’assumir la responsabilitat com administracions pròximes a la ciutadania, perquè sigui una realitat.

Hem de vetllar per les persones, treballadors, autònoms, per l’educació, l’esport i la cultura segura, comerços i restauració de proximitat.

Hem de treballar junts, per a totes i tots els que han patit i de fet encara pateixen la crisi sanitària, econòmica i social que està marcant la Covid-19.

El proper pressupost del 2021 no sabem cap a on anirà encaminat, si no contempla canvis d’excepcionalitat; com serà el pròxim any, que no comptin amb nosaltres.

Hem d’anar encaminats amb increment d’ajuts social, hem de vetllar per la creació i recuperació de llocs de treball i amb totes i tots els que estan patint aquesta forta crisi, llavors ens sumarem.

La Covid-19, a més, ha obligat a fer canvis inesperats, com la ubicació del mercat setmanal. Llagostera va decidir per votació popular la seva implantació definitiva i per part de l’ajuntament serà necessari un arranjament per evitar bassals els dies de pluja amb un aparcament ben condicionat.

Però no tot el que ha dut la pandèmia ha estat dolent; també ha tret el millor de la ciutadania: solidaritat des de la creació de mascaretes de roba, amb impressores 3D, voluntaris i voluntàries per dur menjar, material escolar, etc.

No podem acabar aquestes línies sense agrair la feina feta a totes aquestes persones esmentades, i a tot el personal sanitari, de seguretat, d’alimentació, farmacèutic, d’educació, cultura i un llarg etc. I ara ens toca retornar-ho, vetllant per tots i totes.

I un especial esment a totes les treballadores de l’hospital Josep Baulida, que ho estan donant tot des del minut zero, sense cap contagi i així ho va demostrar Llagostera atorgant el premi Ou de Reig.

Els i les Socialistes apostem per una oposició constructiva, per fer una Llagostera millor i ara més que mai, unida, solidària, feminista i pròspera.

Tots plegats hem d’onejar la bandera de la solidaritat, la fraternitat perquè tots junts ho aconseguirem, ens en sortirem junts, sense excepcions, sense deixar a ningú enrere.

Grup Municipal del PSC