L’orgull de l’esforç col·lectiu


Aquest 2020 ens ha plantejat uns reptes totalment inesperats. El temporal Glòria, primer, i la pandèmia de la Covid-19 que encara patim, han influït de forma molt important en la nostra acció de govern.

Totes les àrees de l’Ajuntament s’han bolcat a pal·liar els efectes del coronavirus. Amb l’ajuda dels voluntaris hem centrat una gran part de la nostra actuació en les persones més vulnerables. Paral·lelament, com a govern, hem impulsat mecanismes de participació per dissenyar conjuntament amb els sectors més afectats diverses línies de subvencions i exempcions fiscals. Aquesta tasca malauradament no s’ha acabat, i formarà part de la nostra acció de govern fins que es trobi una solució definitiva a la pandèmia i als seus efectes socioeconòmics.

Com a conseqüència directa del que hem comentat fins ara, molts projectes i polítiques que esperàvem encetar amb il·lusió s’han hagut d’ajornar o alentir per atendre necessitats més urgents. Just quan posàvem en marxa el nostre primer pressupost, vam haver de desviar molts recursos econòmics i personals a la lluita contra la pandèmia.

Tot i aquesta situació, l’equip de govern de què formem part ha aplicat les polítiques socials necessàries i ha avançat en l’aplicació d’un programa pensat en les persones. Si bé hem hagut de renunciar a determinades inversions planificades per al 2020, hem destinat els pocs recursos econòmics a avançar en polítiques d’habitatge, de solució a problemes d’aparcament al poble, a reformar algunes àrees que consideràvem que necessitaven una certa reforma... Algunes d’aquestes actuacions seran efectives durant els pròxims mesos.

El que no s’ha vist frenat, sinó més aviat impulsat, ha estat el desenvolupament de polítiques participatives. Aquesta forma de treballar va ser un dels nostres objectius de govern més importants. Per això, s’han convocat consells participatius, se n’han creat de nous i fins i tot hem realitzat una consulta popular en la qual vam decidir entre tots la ubicació del mercat setmanal.

L’any 2021 ha de ser l’inici de la fi d’aquesta crisi. Des de l’Ajuntament, sense oblidar les emergències socials i econòmiques provocades per la Covid, volem executar alguns projectes importants com la instal·lació de plaques solars i sistemes de climatització a les llars d’infants, la realització de millores a la zona esportiva de La Canyera, inversions en polítiques d’habitatge, l’adequació de l’espai de la connexió de l’avinguda Canigó amb el carrer Almogàvers o la reforma parcial de la Plaça Catalunya.

Tot això, sense oblidar un dels nostres objectius com a poble, que és avançar en la construcció d’un nou geriàtric. Juntament amb la imminent revitalització de la Llar de Jubilats i l’impuls a l’atenció domiciliària, ha de ser un punt d’inflexió en les polítiques adreçades a la gent gran.

Tot i la situació viscuda durant aquests mesos, amb pèrdues irreparables de llagosterencs, confinaments durs i afectacions econòmiques greus, volem destacar alguns aspectes que han brillat dins la foscor. La solidaritat entre veïns, l’autoresponsabilitat mostrada a l’hora de complir amb les diferents recomanacions o la imaginació desplegada entre tots per adaptar-nos a les noves situacions ens han d’omplir d’orgull com a poble.

Grup Municipal d'ERC