L’Ajuntament reclama una Llei d’Amnistia per la llibertat dels presos i preses polítics


El Ple de l’Ajuntament, celebrat el passat 24 de febrer, va aprovar amb els vots a favor dels grups d’ERC, CUP-Alternativa i Junts i el vot en contra del PSC, una moció presentada per l’equip de govern (ERC i CUP-Alternativa per Llagostera) en la qual es reclama una Llei d’Amnistia per aturar la repressió que l’Estat espanyol porta a terme des del 2013, mitjançant la via judicial, per atacar l'exercici de drets i llibertats fonamentals democràtics del poble català. 

Des del 2013, hi ha més de 2.800 persones que han estat o segueixen encausades per la participació en actes relacionats amb la consulta del 9 de novembre, el referèndum de l'1 d'octubre de 2017 i les diverses mobilitzacions i protestes ciutadanes a favor del dret a l'autodeterminació i en contra de la repressió. També s’han obert més de 600 contenciosos administratius contra els ajuntaments catalans i electes locals.

La moció demana la immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics, així com que es reparin els danys causats a les persones represaliades, a les seves famílies i als col·lectius dels quals formen part, així com demanar responsabilitats als causants d’aquesta dura repressió. 

L’Ajuntament també lamenta la vulneració de drets en aquests processos judicials, com ara fragmentació de la causa, manca d’imparcialitat de jutges i poders públics espanyols, vulneració de garanties processals i de la presumpció d’innocència, presó preventiva injustificada, etc.

Podeu consultar el text íntegre de la moció des d’aquí.