Nova normativa de circulació per a usuaris de patinets elèctrics


Des de l’1 de gener de 2021 ha entrat en vigor una nova regulació de la normativa per a patinets elèctrics a les vies urbanes, regulada per la Direcció General de Trànsit. Els patinets elèctrics són considerats vehicles de mobilitat personal, i els seus usuaris estan obligats a complir la normativa, igual que els conductors de cotxes, motos i altres vehicles motoritzats. 

Com és obvi, cal respectar la normativa bàsica de circulació, i no es pot circular contra direcció, s’ha de respectar en tot moment el límit de velocitat permès i fer cas de la senyalització viària. 

Entre les principals normes de circulació específiques per a patinets elèctrics hi ha prohibició de circular per voreres, així com tampoc ho poden fer per autopistes o autovies. Està prohibit conduir sota els efectes de la droga o sobrepassant la taxa d’alcohol permesa (no es pot circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,5 grams per litre en sang, 0,3 g/l per a conductors novells). Així mateix, no es pot conduir amb els auriculars posats o utilitzant el telèfon mòbil o qualsevol altre dispositiu. 

En cas de no compliment de la normativa, els agents de la Policia Local de Llagostera poden posar sancions econòmiques, el preu de les quals pot variar depenen de la gravetat de la infracció.