50 noves places d'aparcament públic al nucli antic


El nucli antic de Llagostera disposarà d'un nou espai d'aparcament que oferirà al voltant d'unes 50 places. A causa del dèficit de zones d'aparcament de vehicles que presenta aquesta zona del municipi, l'Ajuntament ha arribat a un acord de cessió temporal amb la propietat d'una finca situada entre els carrers Girona i Albertí, que es destinarà a l'aparcament de vehicles.

La proximitat de la finca amb el nucli antic permetrà deixar el vehicle molt a prop del mateix i fomentar-hi la visita a peu, amb la voluntat de disminuir la circulació de vehicles per la zona i pel seu entorn, així com la no proliferació de vehicles aparcats de forma irregular o prohibida en el mateix àmbit. "Tant per les seves característiques com per la seva ubicació, creiem que és una parcel·la idònia per incrementar considerablement l’aparcament de vehicles disponible a la zona", tal i com ha explicat l'alcalde Antoni Navarro.

Per tal de maximitzar el número de places l’entrada i sortida de vehicles es farà únicament pel carrer Albertí. Els vianants ho podran fer tant pel carrer Albertí com pel carrer Girona. 

Ja s'han començat a portar a terme les actuacions de neteja, consolidació i adequació del terreny, que inclou la neteja i desbrossament de la capa superficial i retirada de brossa, l'enderrocament de part dels murs i atalussar els desnivells, l'aportació de material on calgui per al planatge i l'estesa i compactació del material, tallar i enderrocar part de la tanca de façana del carrer Albertí, assegurar i consolidar alguns dels elements constructius existents i garantir i adequar accessos, tant per a vehicles com per a vianants. Així mateix, s'està estudiant la instal·lació de l'enllumenat nocturn del sector.

L'aparcament serà d'ús públic i no hi podran accedir vehicles grans. El pressupost d’adequació de l’espai és d'11.178 € més IVA.