L’Ajuntament de Llagostera adquireix una col·lecció privada del pintor local Emili Vilà


Vilà va ser un dels il·lustradors més destacats de la dècada dels anys vint a França on va destacar pels seus cartells publicitaris de grans marques de l’època 

L’Ajuntament de Llagostera ha formalitzat la compra de 42 obres (15 olis i 27 papers) del pintor llagosterenc Emili Vilà Gorgoll (1887- 1967). Vilà va ser un dels il·lustradors més destacats de la dècada dels anys vint a França, en un moment en què França era el centre artístic del món. Va rebre la condecoració francesa de cavaller de la Legió d’Honor i el guardó de la creu de l’artista francès. 

La compra s’ha efectuat, per 15.000 € a un particular amb la voluntat d’evitar la dispersió de la col·lecció i preservar a Llagostera part de l’obra d’un dels seus pintors més destacats. 

“Vilà no va ser només el més destacat alumne de l’Escola de Belles Arts de Llagostera sinó també el que va tenir una carrera professional més notable, per tant, és obvi que per a Llagostera el valor de l’obra de Vilà, va molt més enllà del valor monetari”, tal i com ha explicat el regidor de Cultura, Enric Ramionet. 

De Vilà en destaquen els seus cartells publicitaris encarregats per a marques com Gaumont, Paramount, Fox, entre d’altres, alguns d’ells es conserven i es poden visitar al Museu Vilà de Llagostera. 

Vilà va néixer a Llagostera el 18 d'octubre de 1887 i va morir el 28 de desembre de 1967. 

Un cop restaurades hi ha previst exposar totes les obres en una exposició de cares al 2021.