Activat el Pla Inuncat per intensitat de pluges


Atenent les indicacions del Servei Meteorològic de Catalunya, Protecció Civil ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'alerta.

Segons informa el Meteocat, s'espera que durant el dia d’avui 27 i demà 28 es puguin superar els llindars d’intensitat (20 mm en 30 min) i acumulació de pluja (100 mm en 24 hores).

Es preveu que les superacions d'intensitat de pluja es doni en primer lloc al sud del país durant les properes hores, estenent-se en direcció nord fins a les comarques del litoral i prelitoral central fins al migdia de demà. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de ratxes molt fortes de vent. A les comarques del quadrant nord-est es preveuen especialment superacions del llindar d’acumulació durant tot el dia de demà 28. La distribució geogràfica dels fenòmens d’intensitat i acumulació de pluja serà de caràcter local (afectació fins al 30% de l'avisada).

Per aquest motiu, cal extremar les precaucions en la mobilitat mentre duri l’episodi de fortes pluges. Es recomana no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents encara que semblin portar poc cabal, ja que aquest es pot incrementar de forma sobtada. També s’aconsella no aparcar els cotxes en zones inundables o torrents secs, així com no estacionar en zones que obstaculitzin el pas de vehicles d’emergència. En el cas de tempestes elèctriques, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. 

Podeu seguir la predicció municipal de Llagostera en el Servei Meteorològic de Catalunya. Així mateix, podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de Twitter @emergenciescat i @meteocat.