Activat el Pla Inuncat per intensitat de pluges

Activat el Pla Inuncat per intensitat de pluges

Atenent les indicacions del Servei Meteorològic de Catalunya, Protecció Civil ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'alerta.

Segons informa el Meteocat, s'espera que durant el dia d’avui 27 i demà 28 es puguin superar els llindars d’intensitat (20 mm en 30 min) i acumulació de pluja (100 mm en 24 hores).

Es preveu que les superacions d'intensitat de pluja es doni en primer lloc al sud del país durant les properes hores, estenent-se en direcció nord fins a les comarques del litoral i prelitoral central fins al migdia de demà. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de ratxes molt fortes de vent. A les comarques del quadrant nord-est es preveuen especialment superacions del llindar d’acumulació durant tot el dia de demà 28. La distribució geogràfica dels fenòmens d’intensitat i acumulació de pluja serà de caràcter local (afectació fins al 30% de l'avisada).

Per aquest motiu, cal extremar les precaucions en la mobilitat mentre duri l’episodi de fortes pluges. Es recomana no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents encara que semblin portar poc cabal, ja que aquest es pot incrementar de forma sobtada. També s’aconsella no aparcar els cotxes en zones inundables o torrents secs, així com no estacionar en zones que obstaculitzin el pas de vehicles d’emergència. En el cas de tempestes elèctriques, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. 

Podeu seguir la predicció municipal de Llagostera en el Servei Meteorològic de Catalunya. Així mateix, podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de Twitter @emergenciescat i @meteocat.