Crònica del ple ordinari del mes de març del 2018


El Ple de l’Ajuntament de Llagostera, celebrat aquest dimecres 28 de març, ha aprovat amb el vot a favor de tots els regidors les festes locals per a l’any 2019, establint-les en els dies 10 i 11 de juny, en el marc de la Festa Major.

El ple també ha aprovat per unanimitat les propostes de ratificar l’acord de modificació dels estatuts del Consorci de les Vies Verdes de Girona, l’adhesió al Pla d’Igualtat de Gènere 2018-2019 del Consorci de Benestar Gironès-Salt i l’expedient de modificació de crèdit del Patronat Municipal de la Residència Josep Baulida, que s’ha aprovat inicialment.

Així mateix, també amb el vot favorable de totes les formacions, el ple ha aprovat modificar la plantilla de personal i crear una plaça d’enginyer tècnic en règim funcionarial, així com una plaça d’administratiu i una altra plaça d’auxiliar administratiu, de l’escala d’administració especial, en règim funcionarial. D’altra banda, el ple ha ratificat el decret d’aprovació del pla pressupostari a mig termini 2019-2021 amb els vots favorables dels regidors del PDeCat i les abstencions d’ERC i d’AxLL. També, s’ha aprovat inicialment la creació del Consell Participatiu d’Esports i el seu Reglament amb els vots a favor de PDeCat i d’ERC i l’abstenció d’AxLL. En relació a l’Informe de seguiment del Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia (PAES) també s’ha aprovat amb les abstencions d’ERC i d’AxLL.

Pel que fa la moció presentada per ERC en relació a la millora dels processos participatius a la Residència i Centre de dia Josep Baulida, no ha prosperat.

Finalment, el ple també ha aprovat per unanimitat una moció per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’estat espanyol.