Descobreix Llagostera des del cel


Voleu descobrir Llagostera des d'una perspectiva mai vista? L’Arxiu Municipal de Llagostera estrena l’apartat “Llagostera des del cel”, que ja podeu consultar al seu espai web. Des de l’Arxiu han fet un esforç per, en temps de pandèmia en el qual es recomana no sortir de casa, veure Llagostera a través dels plànols i mapes històrics. Es tracta d'una petita part de l'extens fons cartogràfic que conserva l'Arxiu i que a poc a poc ha anat digitalitzant.

Per aquesta mostra, l’Arxiu ha escollit mapes del terme municipal dels anys 1879 i 1925, plànols del nucli urbà de 1925 a 1949 i fotografies aèries de l'any 1975. Els plànols més antics, de 1861, corresponen a la part del terme de Llagostera que limita amb Solius i contenen topònims encara plenament identificables.

La tria permet observar l'evolució del paisatge de Llagostera, les noves zones de creixement urbà, el traçat dels camins, els rius i rieres, les cases de pagès i les illes de cases del nucli, on potser us sorprendrà la poca densitat edificada en comparació amb l'actualitat.

Animeu-vos a entrar-hi i localitzeu casa vostra!