Salut demana extremar les precaucions en els pròxims dies


El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha llançat una crida per extremar les precaucions davant la segona onada de COVID-19. Des de les institucions sanitàries es demana seguir estrictament les mesures de prevenció actuals, com ara reduir la interacció social i la mobilitat i seguir la fórmula Distància+Mans+Mascareta.

Pel que fa a la reducció de la interacció social, es demana relacionar-se només amb la bombolla de convivència. Amb la bombolla ampliada, extremem les mesures de protecció. I recordem que les trobades socials són de sis persones màxim. Quant a la mobilitat, es recomana no sortir de casa si no és imprescindible, així com fer teletreball si en tenim la possibilitat i evitar les aglomeracions. 

En aquests moments, a més, és clau protegir les persones de risc. És important que es vacunin de la grip i les persones convivents o cuidadores han d’extremar les precaucions.

Actualment, a Llagostera, l’índex de risc de brot al municipi se situa als 434 punts, amb 15 casos positius diagnosticats amb prova PCR en els últims set dies. Per aquest motiu, el passat divendres l’alcalde es va dirigir a la població, a través d’un vídeo, per demanar responsabilitat i seguir totes les restriccions vigents aprovades per la Generalitat.