Suport al projecte de llei per limitar els preus dels lloguers d’habitatges


L’equip de govern de l’Ajuntament de Llagostera vol expressar públicament el seu suport a la proposició de llei que preveu limitar els preus abusius dels lloguers d’habitatges. Es tracta d’un projecte de llei promogut pel Sindicat de Llogaters i que compta amb el suport dels grups parlamentaris d’Esquerra Republicana, Junts x Cat, els Comuns i la CUP. 

El projecte pretén restringir que els preus dels nous contractes de lloguer siguin superiors al contracte anterior, i evitar d’aquesta manera pujades de preus descomunals. No obstant això, també es plantegen excepcions, com ara si els propietaris fan grans rehabilitacions i obres de millora, sí que poden augmentar el preu. El projecte de llei també contempla aplicar sancions que van des de 3.000 fins a 90.000 € pels qui vulnerin la regulació.

Per ara, la proposició de llei està pensada per poblacions de més de 20.000 habitants, però es preveu que s’hi puguin sumar poblacions amb menys habitants que tenen problemes similars. Aquest dimecres 9 i dijous 10 es debatrà i votarà en el Parlament de Catalunya.