Canvi de temps aquest cap de setmana amb previsió de fortes pluges


El Servei Meteorològic de Catalunya informa que a partir d’aquest divendres 28 al migdia comença un canvi de temps que pot portar pluges intenses, que poden arribar a superar els 40 l/m2 en 30 minuts. L’episodi s’intensificarà amb el pas de les hores i s’espera que les pluges arribin a la màxima intensitat aquest vespre. A més, els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra i de ratxes fortes de vent.

Davant d’aquest canvi de temps radical, Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla d’alerta INUNCAT. Es recomana no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents encara que semblin portar poc cabal, ja que aquest es pot incrementar de forma sobtada. També s’aconsella no aparcar els cotxes en zones inundables o torrents secs, així com no estacionar en zones que obstaculitzin el pas de vehicles d’emergència. En el cas de tempestes elèctriques, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. 

Finalment, també es demana consultar les previsions meteorològiques abans de realitzar qualsevol activitat, en especial a l’aire lliure. 

Podeu seguir la predicció municipal de Llagostera en el Servei Meteorològic de Catalunya. Així mateix, podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de Twitter @emergenciescat i @meteocat.