Comunicat de l'Ajuntament de Llagostera en referència a la sentència d'11 anys i un dia de presó per a un monitor de Llagostera per abusar sexualment d'una menor


Arran de la sentència feta pública segons la qual es condemna a 11 anys i un dia de presó a un monitor de Llagostera per abusar sexualment d'una menor de 15 anys, l’equip de govern lamenta profundament que s'hagin produït aquests fets en un servei municipal, i que parlen d’uns comportaments reprovables. 
Considerem que com a Ajuntament hem de condemnar fets com els que es descriuen a la sentència i hem de continuar prenent consciència col·lectivament i impulsant polítiques feministes fermes i decidides.  
Així doncs, fets com els que han succeït, ens interpel·len com a ciutadania i també des de la responsabilitat de govern. Com a Ajuntament, vetllem perquè aquestes conductes no es tornin a repetir. Amb aquest compromís feminista que hem manifestat des del inici del nostre mandat, hem començat la redacció del Pla local d’Igualtat en el qual hi ha inclòs un protocol adreçat a tot el personal que treballa en serveis municipals per poder detectar i abordar amb celeritat situacions com aquesta que es va produir. 
Defensar una Llagostera feminista és treballar per un poble més segur, just i còmode per a tothom en el qual no hi hagi lloc per la discriminació per raó de gènere, identitat o orientació sexual i on s’eliminin pràctiques pròpies d’un sistema de dominació patriarcal.