Maria del Mar Bonet, Obeses i un espectacle en record d’Ovidi Montllor a l’Espurnes de Llagostera


No podrà ser en el format habitual, en la data prevista, ni en l’espai de sempre, però malgrat la situació provocada per la COVID-19 Llagostera no es quedarà sense Espurnes. El festival, organitzat pel grup Sotrac i la promotora La Tornada, tindrà una edició especial i extraordinària, en què adaptarà el format a la situació actual i complirà totes les mesures i protocols de seguretat necessaris. Seran tres concerts, de pagament i a la plaça del Castell de Llagostera, que permetran mantenir bona part de la programació que havia d’integrar el festival en la data original.

Maria del Mar Bonet obrirà la cita (22 d’agost) i hi oferirà un concert en acústic amb el guitarrista Borja Penalba per fer un repàs dels més de cinquanta anys que porta damunt dels escenaris, en una nit que en què la cantautora barcelonina Carolina Alabau els farà de telonera. El dia 26 de setembre serà el torn els osonencs Obeses i dels amfitrions del festival, Sotrac, que hi estrenaran el seu nou directe. Tancarà el festival un concert matinal el dia 18 d’octubre que unirà tres dels projectes de cançó d’autor en català més destacats de l’última dècada: Cesk Freixas, Pau Alabajos i Mireia Vives i Borja Penalba. Serà un triple concert preparat específicament per a l’ocasió en què els artistes combinaran les actuacions pròpies amb diverses versions conjuntes d’Ovidi Montllor per commemorar el 25è aniversari de la seva mort.

El primer paquet d’entrades ja està a la venda, en espera que, segons com evolucioni la situació, es pugui ampliar l’aforament del recinte. En tots tres casos s’ha volgut apostar per preus populars (15 €) malgrat les limitacions d’aforament, amb un abonament de 35 € que donarà accés a tot el festival. En els dos primers concerts, a més, el públic podrà gaudir d’una àmplia oferta gastronòmica —sempre complint les mesures de seguretat— per poder sopar en el mateix recinte abans o després dels concerts.

Una vegada més, el festival comptarà amb el suport i la implicació de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Llagostera, així com amb la complicitat de les marques patrocinadores i els mecenes, que, malgrat la complicada situació actual, han mantingut el seu compromís amb aquest esdeveniment. 

El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha assenyalat que un dels sectors que ha patit i continua patint més la situació actual és el de la música en viu «i per això des de l’ens supramunicipal ens alegrem que hi hagi aquests fars culturals que ens il·luminen», com és el cas de l’Espurnes. A més, ha afegit que «des de la Diputació ens complau acompanyar-los en aquest viatge que ha comportat la seva reinvenció», però sense perdre’n l’ADN, valent i de proximitat al territori.

El regidor de Festes de l’Ajuntament de Llagostera, Eduard Díaz, s’ha mostrat molt satisfet de poder acollir i el festival Espurnes i donar-hi suport, convençut que serà un èxit, tot i les limitacions d’aforament. Díaz ha destacat també la vinculació del festival amb el territori i en especial amb el teixit comercial i empresarial del municipi com un element més de promoció i desenvolupament local.

En aquesta edició especial, a més, el festival ha volgut reforçar la seva vinculació amb el municipi i el seu teixit local per sumar esforços a l’hora d’afrontar la situació actual. Així doncs, impulsarà una sèrie de campanyes amb la Unió de Botiguers de Llagostera, la primera de les quals començarà el proper dilluns 22 de juny i permetrà a totes aquelles persones que facin compres superiors als 20 € en comerços llagosterencs gaudir d’un descompte del 20 % en la compra d’entrades per al festival.

Maria del Mar Bonet, Obeses i un espectacle en record d’Ovidi Montllor a l’Espurnes post-COVID-19

El festival Espurnes es reinventa amb una edició especial post-COVID-19 que inclourà tres concerts entre els mesos d’agost i octubre. Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba, i amb Carolina Alabau com a telonera, inaugurarà el festival, que seguirà amb una doble actuació d’Obeses i Sotrac.

Tancarà l’Espurnes un concert a tres bandes amb Cesk Freixas, Pau Alabajos i Mireia Vives i Borja Penalba, amb la figura d’Ovidi Montllor com a element vertebrador.

Nou podcast musical

A partir d’aquest juliol i lligat al festival, també naixerà un nou programa quinzenal en format podcast que vol donar continuïtat a la missió amb què va néixer l’Espurnes: servir d’aparador per a propostes emergents, interessants i de qualitat, i fer xarxa entre el mateix sector musical. El programa, que tindrà per nom Local d’assaig i s’emetrà per YouTube, serà presentat per Gerard Cortés, guitarrista de Sotrac, que entrevistarà diferents artistes o persones vinculades al sector musical i tractarà temes d’interès tant per als músics com per al públic en general.