Preocupacions i propostes per al ple del mes de febrer


Aquests últims mesos hem escoltat al govern municipal, de Junts i el PSC, afirmar que molts dels evidents endarreriments que pateixen les actuacions municipals com la paralització de la zona industrial SUD-11, la reurbanització del carrer Girona, la cessió de terrenys per a la construcció del CAP, les especialitzacions a la policia local o l’organigrama del personal de la Residència, per citar-ne només unes quantes, es deuen a una sobrecàrrega i una saturació dels serveis administratius i tècnics. Aquest suposat excés de treball obliga a qualsevol governant a intentar fer una gestió excel·lent dels recursos humans dels que disposa la corporació per tal de fer que la maquinària municipal funcioni de la millor manera possible.

Doncs bé, per desgràcia, actualment a Llagostera aquesta optimització dels recursos no s’està donant. Dues de les propostes que l’equip de govern ha portat a ple aquest mes de febrer són per corregir errors en propostes aprovades anteriorment. Concretament, en el ple de pressupostos els grups de Junts i el PSC van portar a aprovació, i van votar a favor, a una planificació de personal plena d’errors, que vam detectar des del nostre grup. 

Llavors, i també ho hem explicat en anteriors comentaris, l’equip de govern va afirmar que eren qüestions tècniques que ells no coneixien i van fer cas omís de les nostres advertències i van decidir votar a favor de les propostes. Curiosament, nosaltres, des de l’oposició i sense tècnics que ens assessorin, vam ser capaços de detectar aquestes errades que, entre altres coses, suposaven eliminar un policia local de la plantilla. 

En qualsevol cas, que el portaveu del grup de Junts afirmés que no tenen els coneixements necessaris per detectar aquests tipus d’errors ens fa qüestionar-nos en quines altres àrees també presenten mancances importants i com pot afectar això al funcionament de l’ajuntament.

Doncs bé, en aquest ple del mes de febrer vam haver de tornar aprovar la relació de llocs de treball i la plantilla per a l’any 2024 esmenant tots els errors que vam assenyalar des del nostre grup. Això va provocar que els equips tècnics hagin hagut de dedicar temps a refer propostes saturant-los encara més i provocant un retard a l’hora d’abordar altres temes. 

El programa “Neda a l’escola” es podrà realitzar a Llagostera a partir del proper curs

La nostra funció com a grup municipal no és només fiscalitzar l’equip de govern, sinó que el nostre compromís també ens porta a proposar millores per al nostre municipi.

En aquest ple del mes de febrer vam presentar una moció per tal que el programa “Neda a l’escola”, una iniciativa de la Diputació perquè els infants d’infantil i primària aprenguin a nedar, es pugui dur a terme a la piscina municipal de Llagostera.

Fins ara els alumnes de les dues escoles del municipi es desplaçaven a municipis veïns per tal de realitzar les classes, cosa que comportava perdre hores lectives i una despesa extra per a les famílies. Amb aquest nou acord proposàvem optimitzar l’ús dels equipaments municipals i millorar significativament la realització d’aquest programa.

A més a més, aquesta moció ha estat treballada i consensuada amb les direccions de les escoles del municipi i amb les dues AFA, a les quals hem visitat per tal de fer-los la proposta.

Finalment tots els grups van votar a favor de la nostra moció cosa que celebrem ja que els infants del municipi se’n veuran beneficiats. Aquest tipus de mocions que solucionen aspectes concrets i que a més són fetes amb la participació dels diferents agents afectats pensem que son una excepcional forma d’acostar la política a la població i també la població a la política.

ERC Llagostera