Ple de mocions


Un dels propòsits de la política local és poder arribar a consensos unànimes, per poder avançar sense pedres al camí. 

Per part de cap grup en representació municipal en el ple del mes de febrer es va aconseguir que totes les mocions arribessin a aquesta bona entesa, cosa que no sempre és així degut a les diferències que es manifesten en algunes ocasions entre govern i oposició.

És molt més fàcil treballar pel poble, si no hi ha impediments per part de l'oposició, cosa que agraïm i la ciutadania també.

En aquest darrer ple les mocions feien referència a:

Vetllar per l'entorn del qual som uns afortunats de tenir en el nostre territori, creant un pla director per la conca del Ridaura; juntament amb altres municipis de l'entorn com Castell d’Aro, Platja d'Aro i S'Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro. 

Donar suport a comissions obreres educatives per reclamar a la Generalitat que vetlli pel futur del país, invertint el 6% del PIB en educació, una inversió que fa massa anys que no es veu reflectida a la realitat, continues retallades pels darrers governs.

Malauradament, sempre es retalla allà mateix, en educació, sanitat i gent gran.

Els i les socialistes de Llagostera sempre serem al costat de la lluita pels desigualats.

Per combatre les desigualtats i poder realitzar polítiques de creixement, calen recursos i malauradament els recursos són limitats i escassos pels ajuntaments, per aquest motiu es va presentar novament una moció demanant a l'estat i la generalitat millorar el finançament als ens locals, una moció malauradament recorrent, que esperem que arribi la resposta en més recursos en moments vinents.

ERC va presentar una moció perquè les escoles i institut de Llagostera tinguin la possibilitat d'anar a la piscina municipal a inicis de juny, per no haver-se de desplaçar a municipis propers, cosa que veiem correcte i vàrem aprovar.

CUP-ALL va Ppesentar una moció tipus, presentada en altres ajuntaments i ens supramunicipals per donar suport a les mobilitzacions de la pagesia i dur a terme polítiques que apostin per la proximitat, moció aprovada també per unanimitat tal com hem comentat a l'inici d'aquest text.

No volem acabar sense parlar del consell de promoció econòmica, del que estem molt satisfets a causa de la gran participació, amb un total de 25 persones del teixit econòmic de Llagostera, entre empresaris, comerciants, restauradors, autònoms...  

On en aquest mandat hem obert el consell a tothom, perquè tothom és important per a nosaltres, per transparència i perquè creiem en una participació real i no selectiva.

Donant a conèixer els serveis que oferim des de l'àrea com la borsa d'ocupació per a qui cerca feina, formacions per persones i empreses, campanyes de promoció per donar suport als comerços, com la campanya de Nadal amb la col·laboració amb la unió de botiguers de llagostera, les jornades gastronòmiques amb els restaurants i l'Atapa't amb els bars, la nova incorporació d'un espai per empreses al mercat setmana, suport i assessorament entre d'altres.

Gràcies a les aportacions en la participació d’aquest Consell, som coneixedors de primera mà de les necessitats reals, per a poder donar suport i realitzar polítiques de proximitat.

PSC Llagostera