Comentari del PSC sobre el Ple de desembre


El ple ordinari del mes de desembre és el ple més esperat i important de l'any, on es contempla el pressupost per a l'any vinent i la plantilla de personal de l'ajuntament, on es demostren les polítiques pensades per a millorar la vida dels llagosterencs i llagosterenques, continuar donant serveis amb polítiques en la gestió del dia a dia de Llagostera i on es plategen nous reptes, que en aquest cas són definits pel pacte de govern entre Junts per Llagostera i el nostre grup municipal PSC per Llagostera.

Augmentem la plantilla amb personal nou, per poder millorar els serveis i alleugerar tasques en àrees sobresaturades com ara recursos humans, dotem d'un tècnic de subvencions, on Llagostera malauradament no ha pogut arribar a sol·licitar-ne, per manca de temps pel personal sobresaturat i sobretot per la manca d'un Pla de Mesures Antifrau, aprovat en aquest mateix ple, un requisit indispensable per a la sol·licitud de moltes subvencions, com ara els Next Generation.

Destacant que per aquest pròxim 2024 l'Estat Espanyol, augmenta l'ajuda econòmica al nostre municipi considerablement, amb més de 3 milions 200 mil euros, un any excepcional a causa del recaptat el darrer any amb l'augment de costos de tot, però destacable en què l'aportació és destinada per un govern progressista, caps als municipis. Tots sabem què hagués passat si hi hagués governat l'estat la dreta i l'extrema dreta, i a més amb Catalunya, diners perduts amb corrupció. 

Amb aquestes ajudes econòmiques supramunicipals, avancem per poder dotar de més recursos l'ajuntament del nostre municipi, per poder fer una Llagostera millor per tots i totes.

Incorporem diversos projectes, com la compra del local annex a la casa de les viudes, per millorar serveis en un barri com el nucli antic, el projecte tècnic de la nova residència perquè sigui ja una realitat i no oblidant-nos de l'actual; la residència geriàtrica Josep Baulida, on volem destacar que per a millorar el servei, realitzar millorares en el mateix edifici..etc dotem en el pressupost pel 2024 l'aportació de 287.000€ per part de l'ajuntament.

Podem destacar entre altres noves inversions com ara: la construcció de l'estació de tractament d'aigua potable al pou 13, la compra d'una nova màquina de neteja viària per a la neteja del nucli antic, les millores de l'enllumenat públic vinculades al nou contracte i l'adquisició de pisos i rehabilitació per a la borsa d'habitatge públic.

Parlant de millorar la vida a la ciutadania, augmentem amb un 10% l'aportació social a Llagostera, perquè ningú es quedi enrere, amb subvencions, cooperació amb entitats locals ..etc

Apostem per fer una Llagostera tecnològicament més moderna, dotant de nous ordinadors a casa de les viudes, pantalles digitals per a: pavelló, oficina de turisme i sala de planes de l'ajuntament., noves senyalitzacions turístiques amb realitat augmentada .. Etc

Dotem d'una única partida pressupostària amb la subvenció a la unió de botiguers, on incorporem les targetes moneder ,substitutes de les paneres de Nadal del personal de l'ajuntament, per a poder-ne facilitar la gestió d'una forma més àgil i menys complexa per l'associació.

Apostant pel comerç local , amb aquesta campanya i altres per a la promoció local.

Continuem treballant per les formacions tant a empreses com a la ciutadania en general

En referència al benestar animal, volem destacar que dotem de recursos per continuar treballant pel control de les colònies de gats comunitaris esterilitzant gats de carrer, incorporem una nova partida per a una nova associació local que vetlla pel benestar dels gats.

Incorporem externament la gestió i recollida de gossos, tal com vàrem manifestar fa uns mesos , perquè entenem que tenim poc personal a la policia per poder dur a terme aquesta tasca, amb els riscos de mossegades, atacs.... entenem que hi ha empreses especialitzades, amb personal preparat i vehicles adaptats, que podran donar aquest servei.

Volem destacar que recuperem els pressupostos participatius amb 40 mil euros d'inversió, una eina que tenim clar que dona a la ciutadania la possibilitat de poder escollir en què s'inverteix, d'una forma totalment democràtica i participativa.

PSC Llagostera