Comentari del PSC sobre el Ple de novembre


Tal com vàrem realitzar el mes d’octubre aprovant les ordenances fiscals pel proper exercici 2024, hem modificat una darrera ordenança l’ICIO (Impost sobre Construcció Instal·lacions Obres), un impost que ajuda a poder disposar d’una petita font d’ingressos per poder gestionar Llagostera, a causa de la previsió d’augment de les construccions al nostre municipi, l'augment és d’un 1% amb un màxim de gravamen del 4%, tal com contempla la Llei d’hisendes locals.

Contemplant les bonificacions del 95% d’aquest impost, sobre les obres i construccions de caràcter social, s'ha aprovat per unanimitat aplicar la bonificació a l’obra de rehabilitació d’un habitatge per part de la Fundació Privada Resilis. 

Les polítiques d’habitatge són una prioritat i continuem actualitzant les rendes de lloguer de diversos habitatges dels quals disposa l’ajuntament al parc d’habitatge municipal.

El Ple va aprovar l'addenda de pròrroga al conveni marc entre el Consorci per a la Normalització Lingüística i l'Ajuntament de Llagostera per desplegar actuacions d'acolliment lingüístic al municipi de Llagostera durant els pròxims quatre anys, del 2024 al 2027.

Finalment, després de donar-li moltes voltes, la construcció de la canonada d’aigua de can Pinet fins a Selva Brava i d’aquesta fins a Font Bona, en aquest plenari es va aprovar el préstec bancari per poder fer front a aquesta, essent aproximadament d’1’5 milions d’euros, si no fos per aquest préstec i una subvenció de l’ACA , seria molt complicat poder-ho assumir per part de l’ajuntament, recordem que Llagostera no disposa de grans fonts d’ingressos actualment.
Aquest préstec després d’haver passat els diversos processos d’estudi, licitació ha sigut concedit per CaixaBank.

Per part de l’oposició, ERC va presentar una moció en relació a la creació d'un mapa de refugis climàtics i la creació d’un protocol per les onades de calor. Des del govern de JuntsxLL i PSC per Llagostera, compartim que els darrers anys estan essent molt complexos i calorosos, més del que possiblement podem recordar, però la moció en aquest cas no va ser aprovada, pel fet que el mapa es concretava realitzar-lo en el pròxim any 2024 amb la concreció de zones d’ombra noves, arbres... Des del PSC considerem que no podem comprometre’ns al fet que sigui així, ni per temps, ni per pressupost i sobretot perquè l’exposició de la moció era molt més realista a la text de la mateixa moció. En referència al protocol per les onades de calor cal recordar que fa uns mesos ja es va aprovar un protocol amb l’assessorament tècnic, que és qui realment hi entén. 

CUPALL, va presentar dues mocions una en referència a la millora de la connexió d'autobús entre Llagostera i l'estació de tren de Caldes de Malavella que finalment va ser aprovada per unanimitat, pel fet que nosaltres des del passat mandat hi vàrem estar fent seguiment i reclamant en diverses ocasions a l’anterior govern, perquè la realitat és que l’actual connexió és molt dolenta, podent ser molt millorable; disposem d’una estació de tren pròxima però gens accessible amb transport públic.

I la darrera moció, que va quedar pendent sobre la taula uns mesos abans, per manca de consensos, va quedar finalment desestimada.

PSC Llagostera