Vides arxivades: La memòria dels llagosterencs


Amb el títol "Vides arxivades. La memòria dels llagosterencs" l'Arxiu Municipal de Llagostera ha organitzat una exposició que ens parla de la vida dels llagosterencs. L'exposició vol mostrar el rastre documental que cada persona deixa al llarg de la seva vida, des del seu naixement fins a la seva mort.

L'arxiu és ple de documents de diferents procedències, fons patrimonials, personals, d'empreses, d'associacions i entats... Cada document d'aquests fons té uns protagonistes i una història a darrere per explicar. "Estirant el fil d'aquests documents ens trobem amb les vides dels llagosterencs i fàcilment descobrim biografies a punt per ser redactades, fragments d'existències que plegades fan la història del nostre poble i del nostre país", tal com explica l'arxivera municipal Marta Albà.

La majoria dels documents exposats són fruit de donacions, veïns que varen decidir dipositar a l'Arxiu Municipal els documents que havien guardat durant anys per assegurar-ne la custodia i conservació. L'exposició també vol ser un agraïment a tothom qui ha fet aquest gest de generositat cap a la col·lectivitat.

La inauguració tindrà lloc pròxim dissabte 9 de setembre, a les 12h. a la sala de can Roure i es podrà visitar fins al 14 d'octubre, de dilluns a divendres de 9 a 13 h i dissabtes d'11 a 14 h. Pel dia 8 d'octubre hi ha programada una visita comentada a les 12h. També es podrà visitar el dia 12 d'octubre per la Fira del Bolet.

Més de 30 anys després de la inauguració de l'equipament, el 15 de desembre de 1991, l'Arxiu gestiona actualment 66 fons documentals, més de 900 ml de documentació, més de 63.000 registres, 4.024 cartells i programes de mà, 8.347 fotografies o reportatges fotogràfics.

Per a més informació podeu consultar el seu web.