Mesures d’urgència adoptades per l’Ajuntament de Llagostera davant els problemes de manca de subministrament d’aigua als veïns de les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava


L’Ajuntament de Llagostera ha pres diverses mesures d’urgència per intentar resoldre els greus problemes de la manca de subministrament d’aigua potable i els constants talls en el servei, als veïns de les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona. 

Les mesures s’han pres arran de l’avaria a la xarxa de subministrament que gestiona l’empresa Rec Madral, que manté sense aigua bona part dels veïns de les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona, des d’aquest dissabte 8 de juliol, en plena pujada de temperatures i de l’alerta del PROCICAT per calor intensa. 

Les mesures d’urgència adoptades per avui, dimarts 11 de juliol, són:

Camió cisterna d’aigua disposició dels veïns de les dues urbanitzacions. El camió estarà ubicat a la rodona de les bústies de Font Bona, de 12 a 15h

Utilització de les dutxes d’aigua calenta del Pavelló d’Esports Josep Mir fins a les 13h i de 19 a 21h.

Accés gratuït a la piscina municipal de la Canyera, de 13 a 17 h, respectant l’aforament permès.  

Paral·lelament l’Ajuntament de Llagostera ha exigit a l’empesa Rec Madral que garanteixi i restableixi de forma immediata el subministrament d’aigua i que millori els seus canals d’actuació i comunicació, tant amb els seus clients, com amb el propi ajuntament.

Aquesta situació ha estat posada en coneixement de l’Agència de l’Aigua de Catalunya així com de l’Agència Catalana del Consum. 

Altres mesures per resoldre el problema definitivament: 

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera va aprovar  el passat mes de març, per unanimitat, els projectes d'execució per a la canalització d'aigua potable des del dipòsit de can Pinet fins la urbanització Selva Brava i el projecte constructiu de les obres de connexió de l'abastament d'aigua potable de la urbanització Font Bona des del dipòsit de Selva Brava.

Ambdues actuacions, suposaran una inversió total de 1.589.285 € i es preveu que es pugui executar a final d’aquest mateix any 2023. L’actuació compta amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de 553.729,43 €.

La nova canalització permetrà garantir que l’Ajuntament pugui assumir la gestió del servei de subministrament d’aigua en aquests nuclis que actualment disposen d’una xarxa d’abastament no gestionada pel servei municipal.