L’Ajuntament de Llagostera s’uneix al Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+

L’Ajuntament de Llagostera s’uneix al Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+

L’Ajuntament de Llagostera commemora avui 28 de juny, el dia Internacional per a l’Alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals i queer (LGTBIQ+) per reclamar la plena igualtat jurídica i social per a les persones LGTBIQ+, així com la tolerància per la diversitat d’orientació sexual.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Llagostera  ha desplegat una bandera de l’Arc de Sant Martí a la façana del consistori. 

Cal destacar que enguany es commemoren els 50 anys dels fets succeïts el 28 de juny de 1969 a Nova York, on després d'una brutal batuda policial en un bar gai de la ciutat, es va generar una gran reacció de suport a les persones agredides amb el naixement del Gay Liberation Front. Aquest dia marca  l' inici de l'activisme homosexual i des d’aleshores el Dia per l'Alliberament LGTB es celebra arreu del món. 

Des del govern municipal llagosterenc, format per ERC i la CUP-Alternativa per Llagostera, s’ha volgut recordar que 50 anys després, en el món hi ha 72 països que encara criminalitzen les relacions sexuals entre persones del mateix sexe, que en 8 d’aquests pot suposar la pena de mort, i en 10 amb penes d’ entre 14 a 3 anys de presó. Així mateix ha lamentat que que actualment hi ha 22 estat amb lleis que impedeixen l’expressió pública de relacions entre persones del mateix sexe, i 25 que no permeten la creació d’organitzacions defensores dels drets LGTBIQ.

“Des de l’Ajuntament de Llagostera ens hem compromès a treballar per avançar en la igualtat i el respecte cap al col·lectiu LGTBIQ+, dissenyant i duent a terme polítiques fermament feministes i que serveixin per combatre l’homofòbia que encara és molt present en molts àmbits quotidians”, tal i com ha explicat la regidora de d’igualtat i polítiques LGTBIQ+ , Anna Viñas Roca.  

Adjuntem foto de lliure distribució:

Per a més informació podeu contactar amb Marc Sureda al 667732409 / premsa@llagostera.cat