Nou Pla Local de Joventut de Llagostera


L'Ajuntament de Llagostera ha donat llum verda al nou Pla Local de Joventut 2022-2025. Amb l'objectiu de cobrir les necessitats de la població jove del municipi, es va dur a terme una diagnosi al llarg del 2021 que ha culminat amb aquest pla que compta amb 5 grans objectius estratègics:

1.CLV ACULL: Facilitar espais d'acompanyament, suport, formació i orientació per al ple desenvolupament del procés d'emancipació dels joves.

2.CLV PREPARA'T: Aplicar la visió de municipi 360 en la planificació d'estructures educatives dirigides a les persones joves.

3.CLV EMPODERA'T: Abordar qualsevol tipus de violència, agressió o conducta de risc en l'àmbit de la salut i acompanyar en el procés de superació i vivència.

4.CLV CREA: Promoure l'accés de les persones joves a les diverses formes de cultura com a forma de cohesió i participació.

5.CLV ENXARXA: Mantenir i reforçar la col·laboració entre els diferents agents que treballen amb els joves per tal de compartir recursos, oportunitats i objectius en les accions.

"La missió del Pla Local de Joventut és disposar d'una eina de treball que guiï les polítiques juvenils al municipi pels propers 4 anys", i afegeix "som conscients de la importància d'encertar bé les polítiques i els diners que s'hi inverteixen, per això en la preparació d'aquest Pla hem procurat posar els joves com a protagonistes en tot moment", tal i com ha explicat la regidora de Joventut, Silvia Fà.

El Pla Local de Joventut 2022-2025, que es va aprovar inicialment en l'últim ple de l'Ajuntament, és el resultat d'un llarg període de disseny de les noves polítiques juvenils de Llagostera.