Elevat risc d’incendi forestal a tot Catalunya la propera setmana


L’episodi de calor extrema previst a partir de demà dimecres anirà acompanyat d’humitats relatives molt baixes que durant la nit no es recuperaran. A més, aquest any està molt sent molt sec i la manca de precipitacions fa que la vegetació sigui molt vulnerable a patir un gran incendi forestal. En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT) per la previsió molt elevada del risc d'incendi forestal en els propers dies.

Protecció Civil fa una crida a la prudència a la ciutadania per tal de minimitzar al màxim el risc d’incendi forestal. Eviteu llençar qualsevol burilla a terra, ni caminant ni des del vehicle, encara que sembli apagada. Si aneu al medi natural amb vehicle particular, aparqueu als espais habilitats. Deixeu lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència si fos necessari. No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades i no llanceu coets ni petards en urbanitzacions envoltades per bosc. Si detecteu una columna de fum truqueu immediatament al 112.

Protecció Civil de la Generalitat recorda que en cas d'incendi forestal la mesura d'autoprotecció més segura és, en general, el confinament. En cas de confinar-se cal que:

- Tanqueu portes i finestres, és preferible que us tanqueu a les habitacions més interiors.

- Atureu els sistemes de climatització i ventilació.

- Si viviu amb gent gran, infants o persones amb problemes respiratoris, feu un seguiment intens del seu estat de salut.

Podeu consultar més consells d’autoprotecció davant incendis forestals aquí