Campanya Establiment segur contra la violència masclista


Un total de 16 establiments llagosterencs que aquests dies de confinament romanen oberts s’han adherit a la campanya “Establiment segur contra la violència masclista” promogut per l’Institut Català de les Dones, la Generalitat de Catalunya  i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Llagostera.

Aquesta iniciativa es concreta en posar en lloc visible dels comerços un cartell amb el missatge següent: “Establiment segur contra la violència masclista. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo”.  

Amb aquest missatge es vol ampliar el suport social a les dones que travessen aquestes situacions i que actualment poden estar aïllades. Així, una dona que s’acosta a un establiment i veu aquest cartell sap que pot comptar amb algú, que serà escoltada i podrà explicar la seva situació i que aquesta persona trucarà per ella al 900 900 120, per ser assessorada per professionals de l’advocacia, psicologia i l’atenció social, o al 112 en cas d’emergència.   

Els locals que s’hi han adherit a data d’avui són, Drogueria Frigola, Llibreria Sureda, Informàtica Llagostera GMW, Ca la Quimeta, Agrobotiga ecològica Brugulat, Peixateria Rosa, Peixateria Disfred, Gascons Carnissers, Carns Agustí, Carnisseria Caballero, Carnisseria J&V Miquel, Can Viñas, Can Serrà 1786, Gestrònica, Verdura Miquel Pla i Can Madí.